Måndagstanken

måndagstanken kattis waern peking kina Sverige svensk blogg plugg kinesiska student

Till alla läsare och stalkers där ute som hänger på min blogg, förra veckan introducerade jag Måndagstanken! Nu är det dags för the sequel. Varje måndag diskuteras ett ämne och samhällets tradiga åsikter om detta.

Veckans ämne: Varför man inte ska erbjuda en småbarnsmorsa sin sittplats på bussen. Och nej "Jag har inte mina egna barn" (läs som Cartman), men alla vi icke gravida har också känslor. Ta det bara!
  • För det första. Det är inte det minsta synd om dom. De har själva valt att skaffa barn och får därför stå sitt kast när de inte hinner först in i bussen för att snoriga Pelle slickade på en lyktstolpe eller för att Sune har för små ben för att nå upp till första trappsteget på bussen. You snooze you lose.
  • Ok att man känner sympati för det lilla barnet som säkert är jättetrött och som man gärna överlåter sin plats till men det slutar ändå alltid med att ungen springer runt och gapar och morsan som istället slår ner arslet på sitsen.
  • Om morsan sedan gör ett tappert försök att hålla fast ungen i knät förvandlas den busiga treåringen till en bakbunden t-rex som har Sunes pappa Rudolf, två decimeter i från sitt face hojtandes "luften är fri! Luften är fri!" Ett vrål hela bussen får ta del av med andra ord.
  • Förresten så har morsan oftast en vagn som hon kan klämma ner barnet i om hon vill och då är väl problemet ur världen. Eller?
  • Småbarnsmorsor är inte samma kategori som äldre. Dom har ju trots allt fått "The most precious gift of all" så varför vara girig och kräva mer?
  • Slutligen så klagar de alltid på att de inte har någon privattid sen dom skaffade barn. Att hoppa på bussen gör väl knappast saken bättre? Ta bilen istället om det är ensamtid ni vill åt.
Åsikter på det?

Kommentarer
Postat av: Gabrielle - barnfri

Spot on på varje rad,jag är aldrig sen med att resa mig upp för äldre och i viss mån höggravida men småbarnsföräldrar är en annan femma, där har det hänt att jag klivit av bussen för att slippa skrik... dock aldrig efter att jag vräst åt dem att de bör införskaffa gaffatejp/silver tejp... its just one of those things i belive in:)L.O.V.E detta inlätt, love, love it! Du är grym Kattis:D

2010-12-27 @ 14:36:34
Postat av: Kattis

Jaa eller hur Gabbi, Men ämnet är så sjukt infekterat så man riskerar att få hatmail bara man börjar skriva något negativt om det. Jag tar på mig den smällen;) Schyst att du gillar inlägget! =D

2010-12-27 @ 16:12:33
URL: http://gonetochina.blogg.se/
Postat av: luffi

Hey! Jag är lite sen som vanligt numera med att svara på kommentarer! Dock svarar jag i alla fall! Och när jag ändå är här och kikar runt vill jag passa på att säga hoppas du haft en fin jul och får en god fortsättning!Kramar Luffi!!

2010-12-27 @ 17:41:24
URL: http://www.luffi.se
Postat av: Åsa

Själv visste jag inte ens att det var en issue att man ska resa på sig för småbarnsföräldrar. Varför ska man det!? Ungen sitter ju i en vagn!/småbarnsmorsa

2010-12-27 @ 19:53:04
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: LADY DAHMER | Confessions of a Neurotic Attentionwhore

resonerar du lika om folk som skadat sig när de utövat sporter eller kanske kört bilen för fort? Jag menar - deras aktiviteter är ju självvalda och då är ju även skadorna självförvållade... eller? ;-)för övrigt så känns inlägget inte speciellt provokativt. Ett tafatt försök att scora points och provocera. Nja... det behövs mer för att reta upp mig! (och jag är ju en sån därn humorlös småbarnsmorsa)

2010-12-27 @ 21:30:43
URL: http://ladydahmer.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggparaden
Humor
Blogglista.se
Personligt
Blogvertiser
Personligt bloggar
bloggar
RSS 2.0