Fernando

Häpåer!
Idag ringde ytterligare en person som är intresserad av att komma och kolla på lägenheten. Glad blev jag! Jag ringde tillbaka på stört och vi kom överens om att han kunde komma och kolla på lägenheten i morgon för då skulle mina roomies vara hemma. Allting verkade helt perfa ändå tills han från ingenstans klämde ur sig  "I use to make love to my chinese girlfriend"
...Tystnad...
Jag upprepar det om och om igen i mitt lilla fjuniga huvud men hur jag än vänder och vrider på det så hörde jag inte fel. Jag säger efter en låång tystnad. Det är bäst du ligger lågt med det där i morgon när du träffar mina rumskamrater. Jag ska försöka coacha honom lite innan mötet i morgon och ge honom lite tips om vad som är passande samtalsämnen för att småprata med tyskar och vad som inte är det. Efter det ska det nog gå bra!
För övrigt så sitter jag och känner mig graciös på Starbucks. Jag kunde inte hantera tanken på att leva utan internet för en kväll då John (för att peka ut någon) har glömt att tanka elkortet och hela lägenheten är ett komplett mörker. Nu stänger de strax dock och jag får gå hem och tända ljus, krypa upp i soffan och läsa en god bok. Hehe om det ändå skulle hända! I kväll skulle faktiskt kunna vara kvällen jag läser koranen. Det skulle vara shysst att säga imorgon i plugget "Så vad gjorde ni för nytta igår? Själv läste jag koranen en gång (det räcker)."
Nej hörni jag slutar aldrig! Stoppa mig!

Mot andra sidan stan!

Sagt och gjort! På lite mer än två timmar smäckte jag ihop hela mitt rum och tryckte ner det i påsar. Inte mindre än 10 påsar, 1 backpackväska och en bäddmadrass bredvid blev det. (Går troligen inte in i taxin) När jag skulle ta ner min Mao-poster och min 3D hästbild lossnade färgen från väggen, precis som hyresvärden sa att den skulle göra och därför förbjöd oss att sätta upp något med tejp. Det var väl fan att man aldrig kan lyssna på auktoritär personal va? Mina roomies lyssnade men inte Katarina såklart. Jag blir så less på mig själv ibland. Nu när jag pajat hans vägg kommer det säkert bli gnäll när vi ska få tillbaka depositionsavgiften. Det syns inte jätteväl om det är kväll och mörkt och man möjligen är en av alla dessa vindögda cyklister som det finns så gått om här. Ibland har man tur och sånt här kan faktiskt inträffa. Det håller vi tummarna för tycker jag!

Nu flyttar jag till LiuFang! Vi ses där!

Utfyttning

Jag ser väldigt seriöst på mitt liv och flyttar därför in hos lite mer oseriöst folk. Ska bli skönt att slippa stänga dörren hela tiden åt folk med en pinne i arslet!

Hej fattig student

Jag har fått Galgalatz (en Israelisk radiokanal) att fungera igen! LYCKA!!
Så det blev inte riktigt som jag tänkt mig den här helgen. Somliga gick in lite hårdare än andra i fredags och han endast med en power nap innan jobbet på lördagsmorgonen. Efter jobbet ställdes Bollywood-festen in och en väldigt sliten person gick hem och sov sedan nästan elva timmar i streck. Det kan hända den bästa. Om ett par timmar ska jag "shoppa" med Tanya på Yashow. Även om allt är nästan gratis så känner jag mig fattig och har inga pengar. De kommer ju alla gå åt till resan. Jag tänkte lyxa till det lite och kosta på mig nya strumpbyxor och strumpor. Jag har lagt en budget på 100 kr, vilket är lite mycket egentligen men jag tänker att om jag sköter mig och bara spenderar hälften kan jag faktiskt känna som att jag sparat pengar efteråt. Älskar vi inte alla att vara studenter=P Äsch egentligen ni som känner mig vet att jag alltid sparar till en ny resa så det är därför jag alltid lever på typ ingenting. Mina bästa spartips än så länge:
Vardag: Försök att äta Ägg och tomat-mixed fried rice. Det kostar 8 kr och är hyfsat nyttigt jämfört med andra maträtter och innehåller inga jordnötter, sojaprodukter eller jordnötsolja. Försök att inte äta mer än frukost och lunch. Detta kan ibland vara svårt speciellt när man tränar så då är det bra att ha handlat lite på super market innan så man kan trycka i sig lite bröd eller frukt som är väldigt billigt. Var alltid ute i god tid så du kan ta tunnelbanan istället för taxi. Jag insåg för några dagar sedan att det är här jag spenderar mest pengar. Även om taxin är billig.
Utgång: När du ska gå ut, köp kinesisk öl. Det kostar typ 4 kr / flaska. Försök att hitta en allergi som gör att du absolut inte under några omständigheter kan fyllekäka. Detta sparar du massor på då man gärna spenderar mer pengar framåt småtimmarna. Genrellt om man ska ut försök styra festen till ett skruttigt ställe istället för de lite finare. Använd fraser som "det är mycket mer liv på "Shooters 10 kuai bar" än på "Fancy Migas" tex. Om tunnelbanan slutat gå på kvällen och ingen bor åt ditt håll, sov hos en kompis istället för att ta en taxi själv hem. Du sparar pengar och får frukostsällskap.
Det allra bästa med min hetsiga spara pengar livsstil är att när jag väl reser sedan så tror jag att jag kommer spendera alla mina sparade pengar men i själva verket så är man så van vid att spara att man i slutändan bara spenderar hälften av sin budget vilket leder till att när man kommer hem är man halvvägs till en ny resa igen. Jag gillar verkligen känslan när man inser detta!
Nog snackat här.

Jag har fått nog!

Noterat: Det finns alltför många vindögda cyklister här i Kina! Totalt opålitliga. Idag cyklade en rakt in i min arm trots att det fanns massor av plats på gatan. Från och med nu kommer jag att vara mer försiktig. Tidigare har det känts fel att ta ett stort steg åt sidan för att jag inte ville såra den synskadades känslor men nu får det vara nog med daltande! Enough is enough som vi säger i branschen!

chakalaka, laka, laka!

Så här sju minuter innan jag måste hetsa iväg till plugget känns det sjukt befogat att skriva ett blogginlägg. Jag har nu bestämt mig för hur jag vill att min resa ska se ut. Det blir totalt fyra veckor varav två i Thailand och två i Burma! Jag är verkligen hur på Burma som helst! Vill bara boka biljetter på en gång! Allt kommer verkligen bli hur perfekt som helst. Jag har endast ett smärre problem som är att jag under två månader måste klara mig på 5000 kr. Det är do-able right? Eller? Det måste gå! Hello instant noodles och kinesisk baijiu! Ikväll firar jag lite försenad Thanksgiving hemma hos Tavey. För övrigt min första Thanksgiving nånsin och jag är totalt redo! Jag har hört att vissa tom tar denna högtid så långt att de gör chicken in a duck in a turkey! Vem gör det? Jag kom med önskemålet att vi skulle ha det också men jag vet inte om det var så uppskattat. Jaja den som lever får se! Imorgon är det jobb som gäller på dagen och på kvällen svider jag om från business suit till en Bollywood-outfit och går på temafest! Nä nu har verkligen mer än sju minuter passerat! Hörs senare kompisar!

Fei chang hao

Och två och en halv timme senare är jag äntligen befriad från dread locken som av tveksamma skäl hade intagit en plats på mitt huvud. Annars då? Jovars jag gör för tillfället minst två, gärna tre saker samtidigt för att få allt att gå ihop, tex skypa med Jonnie, kolla flygpriser, plugga in nya tecken och äta apelsin. Maila chefen, läsa om Nordkoreas attack mot Sydkorea, städa rummet. Ni vet sånt som bara måste göras helt enkelt. Värt att nämnas idag är också att jag fick ett oväntat "Fei chang hao" (mycket bra) av min lärare idag. Det är inte varje dag det händer vill jag lova.

Was that really necessary?

En övernattningsfest på Kinesiska Muren tillsammans med en samling folk från diverse delar av världen samt ett stort intag blandad alkohol medförde att jag vaknade på morgonen med en äkta dread lock i håret. Vad gör man nu?

Vad ni inte vet!

Idag slog det mig att det är rätt så tur att jag råkade bli icke-religiös då jag troligen skulle placeras i den varmare regionen efter döden. Jag verkar nämligen tycka att det är otroligt roande att provocera religiösa. Jag ser det personligen mer som ifrågasätta än provocera men jag antar att det är ett känsligt ämne för många. (*host host* undrar varför?) Any ways idag var det min stackars tyska klasskamrat Heike som föll offer för min ondska. Jag börjar med lite oskyldiga frågor om Gud och vad hon tror att han är för något.
Hon svarar som de flesta troende..."han kom till Jorden i form av Jesus för att lära oss att bli bättre människor."
Kattis- varför skulle han vara intresserad av att göra det?" Han kan ju skapa vad som helst. Varför skulle han bry sig om oss?
klasskompis- Svårt att svara på så där bara. Han bryr sig om oss och vill att vi ska vara goda.
Kattis- Okej det var inte riktigt ett svar på min fråga men ok då. Han skapade ju även djuren. Kom det en form a Jesus även till alla djuren och lärde dom om att bli bättre djur?
Klasskompis- NEJ!
Kattis- Varför inte? Vi kommer ju från aporna från början. Du vet Darwin och evolutionsteorin. Varför valde han att komma till oss just när vi är homo sapiens? Om du förstår min fråga. Han bryr sig väl om alla lika mycket. varför inte besöka alla hans varelser?
Klasskompis- (tänker jätte, jättelänge) Vänta jag tror ju inte på Darwin... För mig är det bara så otänkbart att allt skulle ha hänt av en slump som big bang. Den teorin är bara inte trolig.
Kattis- Åh just det, den andra teorin om Adam och Eva är ju helt klart mer trolig. Jag har aldrig sett det förut. Tack för att du hjälper mig att förstå.
Som tur var fick jag ingen käftsmäll. Jag bet mig i tungan och satt tyst resten av lektionen...

Lasso for no reason

Beställde igår för första gången en whiskey-pinne i baren. Ett resultat av för stort intag av "Mad Men" under en väldigt kort tid kombinerat med en otroligt tuff dag. Det var bara jag och John som kämpade oss igenom quiz nighten och mitt bidrag var som vanligt ca en fråga som jag är ensam om att veta, den här gången var det filmen Kick-ass. Jag var inte långt ifrån att stanna hemma men jag pallrade mig ut ändå och det är jag riktigt glad för så här i efterhand. Hade en riktigt rolig kväll igår och väntar och väntar på att flytta ut härifrån och in med gänget i Liufang istället!
Idag har jag för övrigt haft en väldigt dålig dag. Ni vet en sån där dag när man bara är ledsen och inte vill göra nånting annat än att ligga hemma och tycka synd om sig själv. Det är just vad jag gör just nu också. Blää! Någon mer än jag som ibland känner att det inte finns en mening med nånting? Liksom långt mycket fler måsten och saker man inte vill göra än bra saker som man uppskattar. Vad är egentligen alls roligt?
...

Göra kaos med mig!

Och precis när man trodde att man sett allt...
Noterat: En av servitörerna på kinarestaurangen på hörnet äter papper. Jag blev idag vittne till att se henne trycka in en handlingslista i käften, (ni vet en sån där som de använder för att skriva ner folks ordrar på), tugga ordentligt och svälja. Ingen annan av kineserna hon pratade med verkade tycka att detta beteende var det minsta avvikande. Vad är det för funny farm man har hamnat på egentligen? Eller nu när jag försöker vara djup och analysera det hela så kommer jag fram till att kineserna generellt är ett lugnt och sansat folk, de råkar bara ha en otroligt hög WTF level. Lite som folk från Norrland tänker jag mig. Förutom detta så fick jag för övrigt skit av mina rumskompisar idag för att jag inte städade ordentligt förra veckan! Jag flyttade minsann inte på tvättmaskinen och tog bort dammet där (vem gör det en gång i veckan. Nej förlåt, vem gör det över huvudtaget?), och jag lämnar ibland kaffefläckar på köksbänken. Ok, ok det var det där lilla också att jag "glömde" städa över huvud taget, men jag tycker det är bagateller. När skulle man kunna glömma bort att man har en uppgift att städa? Jo när det uppenbarligen inte behövs städas! Vad less jag blir, men det är nog fan bäst man skärper sig så jag slipper riskera att det ska klippa min tong och göra kaos med mig!

Ett K

Jaaa! Mina roomies gick med på att låta mig hitta en ny hyresgäst och hyra ut mitt rum! Fråga inte varför det ens skulle ha varit ett frågetecken från början. Tro mig, you don't wanna go there! Det här betyder många saker för mig. Om jag lyckas hitta någon som vill hyra så kan jag bo ihop med Adam när han kommer tillbaka från vischan och förutom det så betyder det att jag och Jonnie kan göra Indien på mitt vinterlov! En hel månad för min del! Så jävla gatt att det tom är billigare än en Peking! Då kan jag inbilla mig att jag sparar pengar genom att resa runt! Det finns dock en baksida av den här historien. Ni vet inte nödvändigtvis baksidan på Tomten eller Dr Phil utan mer en baksida på en lite mer smygfet person, typ sånna man brukar kunna hitta bakom disken på Mc Donalds alternativt som jobbar i en godisaffär. Any ways, baksidan är att jag helt förlitar mig på att kunna flytta in hos några andra vänner i Januari när det troligen blir ett rum ledigt där. People I'm living on the edge! Efter den här djupa reflektionen ska jag kolla på Mad Men och coola ner!

Af vider sén!

No more!

Jag har undrat och undrat varför jag här i Kina inte lyckas streama Galgalatz (en israelisk radiokanal) att fungera! vad är problemet? I Sverige funkar det ju hur bra som helst? Förutom det eftersom jag har VPN borde det inte vara några problem. Kinesiska regeringen kan inte stoppa mig. Och då slog det mig. Min VPN har jag fått från min roomie, som är tysk därav lämnas allt vidare till tyska regeringen... Say no more!!

en plats för alla

Vad är detta? Min redan stressade själ höll på att dö idag, två gånger dessutom. Idag är tydligen Alla-poliser-som-finns-i-Peking-gör-passkontroll-på-helt-oskyldiga-och-lyckligt-ovetandes-dagen! Jag blev nästan haffad två gånger på väg till jobbet i morse. Kinesiska lagen lyder att alla icke kinesiska medborgare måste bära sitt pass med sig överallt om man blir kontrollerad och inte kan identifiera sig blir man häktad och det blir allmänt mycket problem. Saken är bara den att jag anser att jag skulle få mycket större problem om jag tappade bort slash blev bestulen på mitt pass för att jag tvingas dra med det överallt. Okej, okej man skulle om man är riktigt duktig kunna gå runt med en kopia på sitt pass men vem gör det? Något som slagit mig är att jag inte kan skriva vad jag vill här längre! Folk kan ju få för sig att faktiskt läsa min blogg också! Detta är något som stör mig otroligt! Att man inte kan få kasta skit på vem vill när man vill längre! Inte ens på sin egna blogg! Jag skyllde allt på Google Translate ända tills jag kom på det ända språket som inte finns att översätta. Jag kan nu glatt skriva all skit som poppar upp i mitt söta "lilla" huvud. Idag vill jag belysa lite extra att en av mina "kokolollolegogoror" verkar ha sin hjärna nerhasad i arslet! Jag vill göra allt själv för då vet jag i alla fall att inga hus brinner ner och oskyldiga dör. Elakt säger vissa men om dodenonnona poperorsosonon nu inte skulle ha lämnat dörren vidöppen så alla tomtar kunde traska ut så skulle jag heller inte behöva vara irriterad eller hur? Jaja det sägs ju finnas en plats i himlen för alla...

Så ni vet!

Om ni undrar så har jag inte gått dött eller så, det verkar bara som att när det nya jobbet klev in på 17.e våningen i Wudaokou så bestämde sig min fritid för att hoppa från balkongen! Jag har min första riktiga dead line på lördag 10.30 då har jag möte med min chef angående min marknadsplan jag ska ha skrivit tills dess.
Tjing så länge!

Mycket på gång och mer blir det!

Idag flyttar vi tillbaka till Wudaokou. Känns jättetråkigt att lämna här. Vi har blivit bundis med personalen (ni vet det stadiet när man får "coffee on the house" och man figurerar som bakgrundsbild på deras personaldator.) Det finns såklart vissa fördelar med att flytta tillbaka som att jag inte kommer bränna massor av pengar på att betala dubbel hyra. From nu kommer jag behöva kapa ner på mina kostnader otroligt mycket då jag har ställt in mig på att åka till Indien i en månad på jullovet. Jag ska försöka leva på 6000 kr där och jag tror att det kan gå. Om jag blir så sjuk som förra gången jag var där så kommer det inte kosta mig mycket i alla fall. Jag åt typ ett mål var tredje dag. Å andra sidan mådde jag inte så himla bra. Det kanske inte är den bästa taktiken ändå?
Andra roliga nyheter är att jag igår fick ett marknadsföringsjobb på en tandläkarklinik. Hela mötet pågick i ca två timmar och allt gick så himla bra fram tills att vi skulle gå och käka. Medan hon som höll mötet var toaletten var jag bara tvungen att leka med alla mun slash tandskulpturerna som brukar finns hos varenda tandläkare. Jag vände dom upp och ned och skämtade med Adam om att det här skulle kunna vara mina tänder om 50 år och då ramlade en tand av skulpturen. Att man alltid ska pilla på allt. Kaos bröt ut och vi båda kastade oss på tanden och försökte trycka tillbaka den medan vi hörde hur hon spolade inne på toaletten. Det slutade med att jag ställde tillbaka munnen i hylan och la tanden på sin plats ovanpå. Nästa person kommer få ta smällen istället. Any ways för att berätta lite mer om jobbet så finns ingen i närheten som jobbar över mig så jag har väldigt fria händer, däremot så finns det en 28-årig intern som har jobbat där på heltid ett tag men som inte vet så mycket om marknadsföring som enligt min chef jag kommer få bestämma över eftersom jag har så mycket mer driv och erfarenhet av marknadsföring. Tur att det inte förväntas för mycket av mig för då skulle man verkligen kunna stressa sönder just nu. Tur att jag har en bred erfarenhet av ett helt år av studier på civilekonomprogrammet på SU varav 6 veckors marknadsföring...Hmmm Det här ska nog gå ändå hoppas jag på ett sett eller annat... Idag så är det fredag och ni vet vad det innebär? Shabbat middag såklart! Dagens mission; kolla upp vilken tandläkare rika västerlänningar går till och varför.
Vi ses i Wudaokou om inte mina roomies har fått för sig att byta lås medan jag var borta. Det skulle inte förvåna mig ett dugg. Den som lever får se!
pusshej

Oh yeah did I mention the secret subway party?

Halloween! En Nunna och en kanin på vift!
Kate waern, Kattis Waern
Kattis Waern, Kate Waern
Underbara hostelpersonalen som är hur mysiga som helst!
Klockan 09.07 hoppade ett 50 tal utklädda festprissar på tunnelbanan i Dongshimen med destination unknown och festade loss ett helvarv på linje två. Det var hur grymt som helst! Verkligen något att göra om!
Vad är oddsen? Vi hitta en präst mitt i Sanlitun! Efter det spenderade vi resten av kvällen med att springa ifrån random kineser som jagade kaninen som galna och ville kramas och ta kort! Nunnan fick inte så mycket uppmärksamhet tyvärr. Om man inte räknar alla svarta snubbar som ropade Maria efter mig. (Vilket vi inte gör!)

Peng You!

Ett inlägg för alla mina läsare som jobbar som lärare! Om ni någon gång skulle ha missat att planera er lektion kan ni kanske ta vara på det tips jag tänkte dela med mig av nu. Det finns en viss kinesisk sång som är ytterst inne bland lärarna på min skola. En av mina lärare gillar den här låten så pass mycket att hon absolut ville att vi skulle skriva ner och översätta sångtexten. Efter att vi hade gjort det läste vi den ett par gånger och någonstans här spårade det ur totalt! Under hela lektionen sjöng läraren och vi andra den här sången med tillhörande musikvideo inte en, inte två utan tolv gånger totalt! Jag kan nu meddela mina vänner att 12 gånger motsvarar ungefär 50 minuter... Läraren gick hela tiden runt och kontrollerade att alla sjöng med hela tiden. Jag har nu självklart gått runt och sjungit på låten precis hela dagen! Så nu finns det en risk att jag kommer vakna skrikandes mitt i natten! Not again please Liu Laoshi! I'm just a kid!! och så vidare... Jag kommer nu att dela med mig av den till er alla så ni förstår vad jag gått igenom idag! Märk också den überhysteriska scenen som är 1,50 minuter in i videon. Är det bara jag eller är sångaren en kinesisk version av Chandler Bing? Titta och njut mina vänner!


Bloggparaden
Humor
Blogglista.se
Personligt
Blogvertiser
Personligt bloggar
bloggar
RSS 2.0