Hej fattig student

Jag har fått Galgalatz (en Israelisk radiokanal) att fungera igen! LYCKA!!
Så det blev inte riktigt som jag tänkt mig den här helgen. Somliga gick in lite hårdare än andra i fredags och han endast med en power nap innan jobbet på lördagsmorgonen. Efter jobbet ställdes Bollywood-festen in och en väldigt sliten person gick hem och sov sedan nästan elva timmar i streck. Det kan hända den bästa. Om ett par timmar ska jag "shoppa" med Tanya på Yashow. Även om allt är nästan gratis så känner jag mig fattig och har inga pengar. De kommer ju alla gå åt till resan. Jag tänkte lyxa till det lite och kosta på mig nya strumpbyxor och strumpor. Jag har lagt en budget på 100 kr, vilket är lite mycket egentligen men jag tänker att om jag sköter mig och bara spenderar hälften kan jag faktiskt känna som att jag sparat pengar efteråt. Älskar vi inte alla att vara studenter=P Äsch egentligen ni som känner mig vet att jag alltid sparar till en ny resa så det är därför jag alltid lever på typ ingenting. Mina bästa spartips än så länge:
Vardag: Försök att äta Ägg och tomat-mixed fried rice. Det kostar 8 kr och är hyfsat nyttigt jämfört med andra maträtter och innehåller inga jordnötter, sojaprodukter eller jordnötsolja. Försök att inte äta mer än frukost och lunch. Detta kan ibland vara svårt speciellt när man tränar så då är det bra att ha handlat lite på super market innan så man kan trycka i sig lite bröd eller frukt som är väldigt billigt. Var alltid ute i god tid så du kan ta tunnelbanan istället för taxi. Jag insåg för några dagar sedan att det är här jag spenderar mest pengar. Även om taxin är billig.
Utgång: När du ska gå ut, köp kinesisk öl. Det kostar typ 4 kr / flaska. Försök att hitta en allergi som gör att du absolut inte under några omständigheter kan fyllekäka. Detta sparar du massor på då man gärna spenderar mer pengar framåt småtimmarna. Genrellt om man ska ut försök styra festen till ett skruttigt ställe istället för de lite finare. Använd fraser som "det är mycket mer liv på "Shooters 10 kuai bar" än på "Fancy Migas" tex. Om tunnelbanan slutat gå på kvällen och ingen bor åt ditt håll, sov hos en kompis istället för att ta en taxi själv hem. Du sparar pengar och får frukostsällskap.
Det allra bästa med min hetsiga spara pengar livsstil är att när jag väl reser sedan så tror jag att jag kommer spendera alla mina sparade pengar men i själva verket så är man så van vid att spara att man i slutändan bara spenderar hälften av sin budget vilket leder till att när man kommer hem är man halvvägs till en ny resa igen. Jag gillar verkligen känslan när man inser detta!
Nog snackat här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggparaden
Humor
Blogglista.se
Personligt
Blogvertiser
Personligt bloggar
bloggar
RSS 2.0