Gråter i smyg...

Och så var varlborgstraditionen i full gångö. För tredje året i rad grinar jag denna afton. Tidigare år över pojkar, i år över livet i allmänhet. Olustigheter man tvingas konfrontera hela tiden som man bara inte vill handskas med. Jag visste inte att jag var så känslig tills jag klockan fyra nånting på morgonkvisten slår upp datorn sätter på Veronica Maggios nya skiva "Satan i gatan" och ba börjar storgrina direkt. Nu sitter jag här helt gråtig och ba vill/kan ändå inte somna men det är ok. Hela situationen är ok faktiskt. Den här gången känns det skönt att släppa ut allt som finns inom mig och det som kommer ut är något som behövt komma ut en väldigt väldigt lång tid och kvar finns bara fina minnen... Nu vet jag ingenting om nånting och jag tror mitt hjärta blöder... Hörs imorgon förhoppningsvis mer på det klara med livet...

, , ,

Firar det brittiska bröllopet... :/

Jag verkar befinna mig i ett allmänt känslomässigt skede i livet just nu. Tecken på det:
 • Jag grät till slutet av American Pie Band Camp igår kväll
 • Jag beställde även hem till denna film en stor jordbuggs milkshake från Donken och drack upp hela själv
 • Jag fick ett infall att nypa tag i kinderna på servitrisen häromdagen och gulligulla med henne för att hon var så söt. (Jag blev dock hejdad av min vän)
 • Jag gör allt för att impa på min roomie och vara mer "gangsta" så att han kan ändra sin uppfattning om att jag aldrig kommer vara cool nog att säga "I'm in da house". Jag bryr mig så mycket om detta att jag tom känner mig lite billig ibland.
 • Någon sa att jag har dålig musiksmak och jag svarade "mmm men du är så jävla konstig så dina åsikter ändå inte spelar någon roll". Sedan följde den läängsta pinsamma tystnaden jag någonsin varit med om men jag kände inte för att ta det tillbaka.
Jag vet inte vad allt det här betyder. Kanske har det något att göra med Det brittiska bröllopet som pågår i skrivande stund, eller egentligen inte då det är mitt i natten i England. Min roomie har övertalat alla att hänga hemma idag och följa händelsen på radion. Vi andra är ytterst skeptiska men lät oss bli övertalade med ett gäng hembeställda öl. Kanske har det att göra med att det är min fars födelsedag idag och att Valbirg närmar sig med stormsteg och att jag de senaste åren alltid har gråtit denna dag. Kanske är det något jag är orolig för det här året med?


, ,

Kick ball 2011 "Jesus and the super best friends"

kick ball 2011 i Peking. Jesus and the super best friends
Så ba totalsnodde man bilden från en random på Fejjan! Det gjorde jag så jävla rätt i. Så här ser ni mitt team "Jesus and the super best friends" (från South Park för alla er som inte följer det slaviskt). På bilden från vänster: Påskharen, Mao, Moses, Jesus, Aphrodite, Virgin Mary, Dalai Lama, Krishna, Tomten, tandfén, Abraham Lincoln och Påskharen edition #2. Bilden är tagen när vi precis anlänt och ännu så länge endast druckit whiskey. Jag fick lära mig reglerna för baseball den hårda vägen, dvs efter ex antal fouls fattade jag att det inte var det minsta likt brännboll. Den ända regeln jag riktigt fattade var att man alltid måste hålla en öl i handen. Vårt lag kom sist vad det gäller vunna matcher trots att vi försökte fuska men vi jämnade ut det hela med att vara bäst på att dricka öl. Sista matchen var vi bara sju stående spelare kvar och ja vi förlorade den matchen med. Efter sju timmars konstant spelande begav sig ca 100 trötta foreigners till Kro's nest för pizza. Jag och Moses tog efter det på oss uppgiften att släpa hem en medvetslös Krishna. Inte mindre än fyra (4) lediga taxibilar saktade in för att sedan gasa iväg mitt framför näsan på oss när de fick se krishnas tillstånd. Väl hemma deckade alla lagmedlemmar före klockan 10. Trots att dagen spårade ur på slutet för de flesta så hade jag en grymt lyckad dag!
, , , , , , , , , , , , , ,

Att high five-a en taxichaufför

På vägen hem från dansskolan i en taxi. Taxichauffören råkar vara av den trevliga sorten och vill hemskt gärna veta allt om mitt liv. Vi pratar om allt det enkla som att jag är student och sådär men efter ca tio (10) minuter så börjar samtalet spåra ur totalt. Jag fattar absolut inte vad han frågar. Bussig som han är taxichaffisen, så pratar han lååångsamt och säger allt en gång till men utan framgång. Han provar då att förklara de orden i meningen som jag inte fattar. Första gången fattar jag inte, och inte andra gången heller. Vid det här laget börjar jag tycka att det är lite pinsamt så jag tar till det gamla goda knepet att svara "ja" när han frågar om jag fattar. Den gubben gick inte. han svarar bara "nej du fattar fortfarande inte". Damn it! Varför kan han inte bara ge upp? Det tar totalt 20 minuter innan jag fattar vad han pratar om och när jag äntligen fattar så blir jag så glad att jag sträcker upp handen och high five-ar honom. Att fatta saker och ting på kinesiska är alltid en stor seger för mig!

, , ,

En comeback ba!

Hej. Jag är redo att komma tillbaks nu. Det var dumt av mig att bara lämna så där men jag är säker på att om vi försöker igen så kommer allt att bli så mycket bättre. Jag kan ändra på mig jag lovar. Här är allt ni får veta om ni bara bestämmer er för att ta tillbaka mig igen.
 • Gången jag high five-ade taxichaffisen
 • När jag och Travis var med i en reklamfilm och jag spelade den skvallrande (läs slampiga) blonda kontorskvinnan
 • När sisådär 150 foreigners drog till fotbollsplan och lira kick ball en hel dag. Vårt team hade bäst utklädnad men blev tyvärr fullast vilket innebar att sista matchen hade vi bara sju spelare som stod upp
 • Att jag provade sexy pole dance på min dansskola där det är näst intill nakna kineser som ropar åt varandra hela tiden. "Yes you're so sexy" "No you're sexy" hela tiden.
 • Att jag har midterms speaking idag och inte har förberett mig. *jävla skit*
 • Att jag såg Jurassic Park 1 på kinesiska medan jag var hög på John's pain killers (hade skadat mej på dansklassen), vilket resulterade i den otroligt spännande upplevelsen jag somnade och sov bort fredagen
Det här är bara lite av allt som ni kommer få höra mer om. Fast ok några av punkterna finns det inte så mycket mer att nämna om men jag ska göra mitt bästa..
Mors!


, , , ,

Ni är många som har frågat och...

...här är hon. Den skitläskiga kvinnan som alltid finns där bredvid mig när jag vaknar på morgonen. John har varit ytterst omtänksam och hängt den i mitt rum. Jag har sedan tvingats acceptera faktum att jag är aningen lat och inte har orkat ta ner henne och flytta tillbaks henne till badrummet där hon hör hemma känns som en ytterst dålig kombination. Jag inser nu när jag skriver också att jag, ett inte orkade ta en ny bild på henne trots att den är helt suddig, och två inte ens orkade vrida den rak i photoshop före jag langade ut den på bloggen. Något att jobba på känns det som.
den läskiga kvinnan i mitt rum
, , ,

Har ni hört om Crazy Hoola Hoop kvinnan?

Inte? Nämen då ska jag berätta för er! Hon vistas på Power House i Dongzhimen ("god forbid" att hon läser min blogg, känner igen sig och kommer fram till mig nästa gång jag tränar och slår mig i fejset). Hon ser precis ut som det där penntrollet alla hade i lågstadiet (vissa även i mellanstadiet och ett fåtal som tog det hela waaay to far och fortsatte in i högstadieåldern. Any ways. Hon har grått vilt spretigt hår som står rakt upp som ett burr. Hon är jättekort och smal och kommer till gymmet och för att låna fyra rockringar, ställa sig i mitten av gymmet och rocka som fan. Hon är inte så värst duktig så ringarna flyger åt alla håll. Detta betalar hon 3490 kuai om året för. Hon gör även små sexljud när hon är jätteansträngd vilket gör det hela så mycket mer roligt. Varje gång jag kommer till gymmet hoppas jag på att hon ska vara där. Det gör verkligen min dag. Idag hade hon med sig sin man. Ja hon har faktiskt en karl i sitt liv och en helt normal en dessutom! I alla fall vad det verkar som på avstånd. Så ligger det till!


, , ,

Sol på ballen

Kate som hänger på ballen i peking
Svaret är ja! Jag hade kunnat ta en bild som visar min cola, eller som visar utsikten från 10:e våningen på parken nedanför där dom små ofta jobbigt griniga ungarna springer omkring och leker men ärligt talat så pallade jag inte flytta lill-datorn min. Dessutom måste jag studera och inte leka med photo booth. Jag tänkte mest visa er min nya studiehörna. Idag är det hela 22 grader ute så jag blir ytterst svettig här på ballen. Nu återgår jag till mina studier. Farväl!
, , , ,

Man ba "hej"

Idag är det sausage party hos oss. Vilket betydde att igår runt tio på kvällen när hälften av oss försökte ha en lugn detox kväll med homedelivery kinamat och film kommer Jun in i vardagsrummet med en jättehög av random djur-inälvor för att börja dra av det vita klibbet som sitter runt (det där som ser ut som hud typ). Detta projekt tar honom ca tre timmar och under hela den här tiden luktar det död tomte i hela huset. Halft otrevligt var det. Sedan höll han på i säkert fyra timmar till (jag somnade) med att förbereda denna "bratwurstfest". Nu på morgonen har det droppat in lite folk som vill vara med på denna tillställning. Brunchen som den kallats enda sedan igår trots att alla visste att det inte skulle ske innan tolv har nu blivit framskjuten till klockan tre och jag är huuungrig. Jag som inte ens gillar korv så värst mycket. Höjdpunkten med detta event har dock helt klart varit alla snuskiga korv-skämt folk har dragit var och varannan minut. Nu ska jag gå ut och hetsa lite så jag få mig en korv jag med. Med tanke på att jag aldrig har smakat någon av mina roomies korvar så är jag jättespänd och förväntansfull nu;) 

, , ,

Viva Pinata!

Jag har återvänt från den mörka sidan. Efter att ha varit utan vatten och bröd (internet) i tre dagar så har allt nu äntligen återställts! Vårt lidande i dagarna trenne kan vi äntligen lägga bakom oss och gå vidare. En nedladdningsfest med öl på balkongen är i sin ordning!

Güüd Mörgön!

god morgon från peking

Jag jobbade igår. Syns det? Det här är looken jag har när jag vaknar på morgonen och inser att jag är trött som att jag hade gått ut dagen innan men i själva verket har jag bara tråk-jobbat och måste gå tillbaka igen i kväll. BLÄ. Eftersom det regnade igår så var den enda crowden som vågade sig ut den äldre generationen (40) som har nått mognadsnivån "Jag har ett paraply i tamburen och därför kan jag gå ut ikväll och dricka avancerade och ytterst seriösa drinkar". De drinkar som jag inte lärt mig än. Jag kände mig aningen åsidosatt för att vara ärlig, bara för att de är mogna betyder inte det att du inte kan "Get some of the good stuff" från the Mojito Master liksom. Ikväll kommer ipoden med så jag kan spela Fruit Ninja istället och ignorera alla översittare och deras snoffsdrinkar.


, , , ,

Panik-hets-kaos mitt i natten

Klockan 03:04. Det är torsdag och jag sitter tillsammans med John, Dexter och Tavey på golvet i köket och diskuterar Magic The Gathering. Jag håller en 1,5 liters kall Sprite upptryckt mot fejset. Den största chocken har lagt sig men jag är fortfarande skakad och kommer troligen ha men för livet. För att berätta hur jag hamnade här måste vi gå tillbaka ungefär en timme;


Klockan 02:03. Ett skarpt myyyiiiiiiiiiii rycker upp mig från finalen mellan mig och Justin Bieber i Big Brother huset. Jag sätter mig upp med ett ryck och tänder lampan men allt är helt stilla (så stilla det kan bli i Peking). Efter fem minuter börjar jag fundera över om jag drömt det hela och är nu bara är jätteförvirrad så jag släcker lampan igen och somnar om.


Klockan 02:12. Jag vaknar med en konstig känsla av att allt inte står rätt till och plötsligt känner jag det. Min lugna harmoniska "jag-är-så-himla-söt-när-jag-sover-look" byts snabbt ut mot "jag-är-i-total-chock-och-drömmer-möjligen-fortfarande-och-kaosar-därför-ur-totalt-look". Jag kastar mig ur sängen, öppnar dörren, springer rakt in i jättepostern på en gammal skitläskig gumma som John tejpat upp utanför min dörr (practical joke han gör var och varannan dag som ingen tycker är speciellt roligt men som ingen har hjärta att berätta för honom) och ut i köket där John gör sitt te!


Jag: Man down, MAN DOWN sa jag!
John: Vad håller du på med?


Och då ser han det. Min överläpp ser ut som en botoxpatient. Den satans jävla mutant hippimyggan jag trodde jag drömt om visade sig vara högst levande och har nu givit mig världens mega läpp. (Ni vet hur årets första myggbett alltid är megastort) jag ser precis ut som raggarna i Braås med en dosa lössnus upptryckt under läppen. Det är så illa att jag har lite svårt att andas genom näsan. Jag är i upplösningstillstånd, ett resultat av chocken att vakna antastad av en cp-mygga och att springa in i den annars skitläskiga tantpostern. John ligger vid det här laget på golvet och skrattar vilket gör mig ännu mer upprörd. Jag känner mig verkligen utsatt och överfallen och jag sätter mig på golvet för att samla mig. Tavey som är vaken kommer ut och joinar oss och efter att han gått igenom samma skrattanfall som John (Jaja the joke is on me right) så sitter vi alla på golvet och pratar och därmed är vi tillbaka där vi började. Jag går och lägger mig och vaknar upp på morgonen näst intill symtomfri. Raggarläppen är som bortblåst och jag är mest förvirrad och funderar över om det verkligen hände på riktigt och då ser jag den, botoxsprutan och plasthandskarna som ligger på golvet bredvid sängen. *skräckfilmsmusik*. ÄÄh skojja bara, men seriöst; hände det här på riktigt? Jag måste ta mig ut till de andra för att ta reda på sanningen.


, , , , , , , ,


Bloggparaden
Humor
Blogglista.se
Personligt
Blogvertiser
Personligt bloggar
bloggar
RSS 2.0