Ja men det var väl ett jävla tjat

Jag vet. Fjärde blogginlägget för dagen är lite i överkant men det är såå mycket jag inte hunnit skriva om under tentahetsen som för övrigt äntligen är ÖVER!!

  • Jun har öppnat sin egna restaurang i Gulou där hans film team ska basera hela säsong fem av hans show.
  • Jag har överträffat mig själv idag genom att "laga" groddar, stekt ägg och gurka. Det blev äckligt och inte ens G minus i betyg. Jag åt det ändå pga för stolt för att erkänna min failure och hade sedan jätteont i magen i flera timmar. *Det är faktiskt ingen tävling*

Det blir dessvärre 1 st Nicolas Cage på det., , , ,

Så jäkla skön kille!!Hahaha bästa Youtube klippet sedan "Fågelturken Jiddrar Med Katten"!!

, , , , ,

Det här är Maynard

Detta är Maynard! Vi tycker om varandra ibland...men oftast inte...Jun gillar inte namnet jag gav honom. Han påstår att katten ska heta Q Tip.. Man ba: ah visst Öronpinne... Jävligt coolt. Då kan ju du ta honom till veterinären varje gång gatukatterna pucklar på honom. Det fick jag inget svar på. Jag tolkar det som att Maynard är godkänt.

, , , , ,

Och en helt ny värld öppnar sig

Hej då säkert cyklande!

Hallå harmoniskt liv!


, ,

Uppenbarelsen

Dagens insikt: Man tvingas göra en hälsocheck för att få visum och åka till Kina och när man sedan kommer hem igen gör man checken frivilligt och gärna så fort som möjligt...

, , ,

OB

Organizational Behavior
"Den extremt ingående kunskapen om gamla organisationsteorier och modeller som inte stöds av forskning på grund av svårförstådda alternativt direkt felaktiga"


Tenta i morgon... Kul liv ni måste ha, alla OB-vetare.


, ,

Mjukt och följsamt

Alltså seriöst. Alla som anser att rumpan räknas till överkroppen upp med en hand. Det vet väl alla att det är från midjan man räknar. Här går man och tänker att "nu när jag pluggar så hårt kan jag unna mig lite avkoppling med en massage". Någon avslappning blev det då fan inte tal om då min blinda massös ljög mig rakt upp i ansiktet och ba "ah men jag fattar. Bara överkropp och inga knäckningar" för att sedan helt ohämmat gå loss med sina händer på mina intet ont anandes små skinkor. Trots upprepade försök så tycks min rumpa aldrig ta sig ifrån blind-massören utan att behöva bli ofredad. Idag blev den dessutom slappad omkring hårdare än den nånsin blivit förut.

Seriöst tänk er följande senario. Jag hade precis kommit fram till den här låten i min spellista. Spela introt nu.
Massören smiskar upp ditt arsle så hårt att hela massage britsen glider fram och tillbaka på golvet. Du grimaserar av smärta i det lilla ansiktshålet i britsen och du tänker att kanske, kanske halkar hon på de tårar som droppat ner på golvet och måste avbryta misshandeln.


Så här ett par timmar senare kan jag dock inte klaga. Nu är den en fröjd att sitta ner. Vart jag än slår ner mitt arsle så känns det som att sitta på en fårskinnspläd framför en öppen spis. Mitt ass har liksom blivit så mjukt och följsamt, vilket jag inte är helt övertygad om är en bra sak i dagens samhälle. Hur som helst kommer jag i alla fall kunna koppla av ordentligt på den hårda plast-stolen i morgon under tentan.
, , , , , , ,

fruktan

Intet ont anandes glider jag in i köket för att göra kaffe. Jag sätter ner koppen på skärbrädan som ligger på bänken och ut kommer en monster-(Jul)-kackerlacka redo att bita av mitt huvud. Jag reagerar som vilken normal person som helst skulle ha gjort, skriker i falcett och kastar mig efter insektsmedlet. Jul-Kackerlackan som typ sedan tidigare inväntade döden rör inte en fena när jag sprayar större delen av flaskan över den.

Ett scenario där jag är helt övertygad om skulle leda till min omedelbara död skulle vara när jag plockar upp kackerlackan med en bit toapappar för att spola ner den i toan och det visar sig att den bara fejkade sin egen död och nu i min hand sprattlar för glatta livet. Därför tänkter jag "Hah den gubben går inte. Jga har hela dagen på mig." Efter två minuter är jag uttråkad och vänder mig om för att hämta kaffet. När jag några sekunder senare vänder mig om igen så är den borta. Satans-jävla-manipulativa-hor-kackerlacka! Nu sitter jag i mitt rum och är orolig för en ny eventuell sammandrabbning. Kanske hämtar han sina polare den här gången...

/ Oroad

, , , ,

En paus från tentahetsen

Jag vet inte vad ni håller på med så här dags på julafton. Själv tar jag på mig arbetshandskarna och mina "Man Pants" och river en bar.


Använde tydligen fel teknik också. Tur att det fanns folk som kunde hjälpa till.


Jun har nu sin egna restaurang och invigningsfesten är i full gång!

, , ,

Ny kategori!!!

Idag launchar jag en ny kategori; Only In China! Kategorin kommer att handla om vem som tar hem fighten, Kina vs Sverige. Vårrullar vs köttbullar, Baijiu vs Absolute, Mao Zedong vs; "Knugen". Hu Jintao vs Reinfeldt... Ni fattar.

Dagens tema: Gatumiljö!

Sverige. Det är satans tidigt en söndagsmorgon och du är på väg till jobbet. När du passerar entrén till McDonalds på Fridhemsplan ser du den, "Fyllespyan", utskvätt längs dörren, välkomstmattan och större delen av trottoaren. Du känner igen den genom den karakteristiska orange-gula färgen och de o-tuggade pommes fritsen. Som Svensk blir du extremt avtänd och väljer att korsa gatan och gå så långt ifrån spyan som möjligt samtidigt som du tänker, "Här taxeras man ur huset (etage-våningen på St.Eriksplan) för att kunna finansiera Sahlins lördagsgodis (nej jag har fortfarande inte kommit över det) och Juholts hyresutgifter och så är det inte en jävel som ser till att det är rent och städat. Fyy!"

Peking. Du kollar ständigt några meter framför dig när du går för att undvika att trampa i något oidentifierbart äckel. Är du permanent boendes i stan eller bara på ett kort besök? Det spelar ingen roll. Du kommer med största sannolikhet någon gång under din vistelse mörsha foten rätt ner i en spya. I mitt fall var det min vinterjacka som med förvånansvärt bra resultat sög upp en random gatupizza. Även om några av spyorna är orsakade av den ökända Baijiu'n (4 kronors vodkan), så är de flesta dock av annan härkomst, nämligen matförgiftnings-spyor. Titt som tätt händer det här att folk blir sjuka i flera dagar på grund av dålig mat. Jag har själv än så länge klarat mig hyfsat bra och bara blivit sjuk en gång under mina 1,5 år i stan. Däremot har jag vid säkert 20 gånger hittat diverse insekter eller metallbitar som skruvar ståltråd och dylikt i maten. (Något man vänjer sig vid).

Slutsats: Det känns klart trevligare att traska runt på Sveriges rena gator, dock är det en klar fördel att det är socialt accepterat att när helst man känner för det kunna kasta upp lunchen mitt på gatan och att folk direkt förstår. Detta gäller såklart även barer när man är för full vilket i Sverige skulle leda till att du blir utslängd och att festen är slut medan i Peking kan du nu lungt fylla på med mer alkohol igen och fortsätta festa med dina vänner.

Trots starka motargument känner jag dock att Sverige tar hem segern om gatumiljön.

, , , , , , , , ,

Att gå på whole sale-marknad i Peking en lördag...

är inte en helt genomtänkt idé.

Igår var jag och Sofia och julhandlade. Vår expedititon höll på att misslyckas innan vi ens kom dit då jag var fullt fokuserad på att dricka vatten medan Sofia hoppade på bussen. Vi inser tabben ungefär samtidigt som bussdörrarna stängs och under några sekunder i slow motion lutar vi båda mot den stängda glasdörren och låter "Noooo" medan bussen rullar iväg. Väl återförenade igen och framme vid marknaden är vi redo att börja shoppa, och 30 minuter efter det är jag redo att hänga mig. Jag intar en bänk i väntan på nya tider och får då syn på den här...


...som jag måste ha... En glittrande metall-påfågel...(?) Tyvärr var det inte en "grab and go" produkt och priset kändes aningen över min budget. Det gjorde mig besviken på riktigt. (Jag är ju aningen ur balans för tillfället.) Och därmed beslutades det att i mitt tänkta rikemansliv kommer det finnas ett rum med endast tunga, glittrande påfåglar och efter det kändes det aningen bättre.

På vägen hem lyckades vi med ännu en tabbe. Nämligen att fastna i bussdörren. Sofia, inne i bussen men med arslet fastklämt tillsammans med min arm i dörren. Eftersom större delen av mig var kvar utanför så hade chaffisen inte så mycket val än att öppna dörren igen. Win för utlänningarna till slut.

, , , , , ,

vanliga frågor

Hur höga betyg hade du för att komma in på universitetet? Gissar att man behöver ganska bra? Hur är studietempot?

Om ändå! Jag är uppvuxen i Växjö och under mina ungdomsår gled jag mest omkring. Jag spenderade mer tid på dansskolan än i vanliga skolan. Jag gick ut med ca alla VG och tyckte det var helt legitimt då 17,4 eller vad jag hade i snitt typ räckte för att plugga vidare i en småstad. Jag tog mig till Stockholm och insåg då att "fan mina VG'n ger mig inte ens en plats på "28-dagars-rehabiliteringsprogrammet". Det var bara att signa upp sig för högskoleprovet...Tre gånger... Slutligen fick jag nog högt resultat för att komma in (som sista reserv men ändå). För att egentligen svara på din fråga så använde jag mina betyg från SU men också rekommendationsbrev från tidigare ställen jag jobbat på, ett från Kina och ett från IKEA i Sverige. Jag är för tillfället den enda svensken på hela mitt program så jag tror att om du söker kan du ha fördel av det.
Studietempot är varierande. Det funkar lite som hemma, om du siktar på topp-betyg så måste du plugga satan men om du nöjer dig med godkänt så räcker det att komma på lektionerna.


Hur gör du med visum eftersom det, vad jag förstått, inte är lagligt att tjäna pengar på något annat än Z visum? Funkar det ändå?


Jag har X visum, vilket är för studenter. Det funkar alledeles lysande att tjäna pengar på. Jag tror att det är ok att tjäna en mindre summa när man studerar, men är inte helt säker. Jag känner ingen med Z visum vad jag vet men alla tycks tjäna pengar på ett eller annat sätt ändå.

Dagens hissa & dissa

Dagens diss går till Felipe som totalt utan förvarning delade med sig i detalj av vad han planerar att göra med (mot) sin flickvän senare i kväll eftersom de firar två månader. En bild jag kommer få jobba hårt med att förtränga. Huääh
Felipe, för detta får du så många som 3 av 5 Nicolas Cage. Inte ok!


Dagens hiss går till mig själv för att jag lyckades hålla mig på mattan idag och inte tjura till det. Jaja jag är självcentrerad, jag driver en blogg som bara handlar om mig, mig, och mig. Säg något jag inte vet.

Så många gånger som jag nämner Nicolas Cage i denna blogg så lär väl Nicolas själv snart hitta hit när han om kvällarna sitter och googlar sitt eget namn. Hej, hej Nick! Sluta jiddra!

, , ,

Går ut med en varning

Alltså nu ska jag vara helt rak med er. Jag har gått och blivit bitter. Jag har transformerats från ett oskyldigt rådjur (Bambis mamma) till en råbitch (Jonnies mamma)... Och så var jag där igen... Jag skäller ut folk från höger till vänster. Ibland provocerat men oftast oprovocerat. Idag fick bland annat kopieringskillen utstå min vrede när han inte förstod min exemplariska kinesiska. Jag mötte sedan några klassisar och gav dom alla skit för att vara på ett uselt humör.

Skärpning!

Så vanliga frågor att jag spyr:

(Läs alla frågorna med en gnällig och tjatig röst)

Varför bestämde du dig för att flytta till Peking?

Jag har två svar beroende på vem som frågar:
1: Det vuxna alternativet: 2009 pluggade jag ekonomi på Stockholms Universitet. Det var kris och inget verkade tända lärarna så mycket som Kina och deras statskassa. I mitt program hade jag en fri semester och eftersom jag även gillar att resa bestämde jag mig för att åka till Peking och lära mig kinesiska.
2: Halva sanningen: Jag och min pojkvän sedan två år tillbaka gjorde slut och jag var en lipsill och ville inte stanna kvar i Stockholm ^^

Varför är du fortfarande kvar då?

Därför att jag insåg att Peking är så otroligt coolt att jag beslöt mig för att flytta mina betyg från Stockholm till en Internationell business-skola här. Jag lär mig saker varje dag, saker jag aldrig skulle kunna i Sverige. Min engleska blir perfekt, min kinesiska okej (intalar jag mig själv). Jag lär mig hur det funkar att göra business i Kina, hur kultur spelar en stor roll. Framför allt har jag så jäkla roligt nästan hela tiden. Jag har vänner från hela världen som alla har en annorlunda historia om varför de är här. Livet är en fest i Peking med fester och middagsbjudningar hela tiden. Och så är ju allt billigt med.Vad pluggar du för något?


2010-2011: 1 år Kinesiska på heltid på BLCU
2011-2014 International Business på BFSU


Hur blev du antagen till skolan?


Jag lämnade in alla begärda dokument... Okej, okej. Jag sökte från Sverige till den första skolan. Språkskolor är inte svårt att bli antagen till men det är dock omständigt. Efter att ha ringt skolan och diverse organisationer inblandade ex antal gånger samt skickat om min ansökan tre gånger till skolan hade de äntligen allt material de behövde. Inget får vara enkelt. Kineser går igång på byrokrati.


Jobbar du?


Ja, som engelska-lärare (som de flesta andra västerlänningar). Det betalar bra och är hyfsat lätt att få jobb som om din engelska är skaplig. Jag fick jobbet via kontakter men det de flesta gör att kolla på http://thebeijinger.com en site för foreigners av foreigners i Peking.
Tidigare jobbade jag som marknadsföringschef för en tandläkarklinik. Jag hade en ynka anställd att bitcha med men det räckte för att jag skulle kunna lära mig massor. (Han och jag är inte vänner idag.)

ReleasefestTyp så det känns när jag upptäcker att någon har jordnötter hemma. Är ju totalt livsfarligt jö! Jag har idag förstått innebörden av att försöka tentaplugga till fem tentor samtidigt. Det börjar nu. Sju timmar klasser i skolan och sedan mer plugg hemma... Och det är hela tre veckor kvar till lov! Gaaah!


Imorgon dock ska jag ta en liten break från tenta-plugget och gå på Homo-kalender release på inte helt oväntat Pekings hetaste homoklubb. Hur mycket jag än gillar bögar så känner jag mig så totalt ouppskattad på bögklubbar. Ingen tittar ju! Det värsta är att man ändå blir dömd för hur man ser ut så man måste liksom göra sig snygg ändå. För ingen liksom.


Kul historia det där om varför jag är bjuden. Jag lärde känna en kille i somras som är hur tuff som helst. Han ringde mig en dag och frågade om jag har killkompisar som vill vara modeller i en kalender. Då min väns läggning är uppenbar frågade jag för säkerhets skull vilken typ av kalender det var, varpå min vän försäkrade mig om att jag behövde inte oroa mig, kalendern är för "alla" som han sa. "Gött" tänkte jag och ringde min blivande roomie Alex, som glad i hågen ställde upp. Senare samma dag ringer han upp mig och berättar att samtiliga modeller var bögar.


Tur att det inte blev pinsamt! Hur som helst så har vi all lyckats gå vidare, förutom möjligen Alex, och nu är det dags för release fest! Jag är redo att bli ouppskattad!


, , , ,

Inser allvaret...

...med min morgon-glam!


making a gif


Här ifrågasätter man varför man är singel så ser man egentligen ut som ett Emo i sängen. Allt faller på plats nu! Nåväl att ha anlag för Emo comb-over är väl bättre än inga anlag alls.


Insikt nr 2: Typ alla jag känner har antingen McDonald's eller blonda tjejer som reklam i sidbaren på Facebook. Jag har Mozaik Foster Homes. Varför!!??


, , , , , , , ,

Heh heh Sneaky, cheap student

Delar med mig av ett budgettips:
Sitt i samma rum som roomie som betalar för en privat kinesiska-lektion. Heh heh. Jag känner mig evil men samtidigt smart! Jag gillar att vara smart. Det får mig att att känna mig överlägsen. Sen har jag ju också den otroligt smickrande egenskapen av att bli tänd av att tjäna pengar, (vilket inte behöver betyda att jag är snål...så andra kan märka det).
Nu följer lite blah blah blah så att inte Sofia ska misstänka något...
ckoskfdla...kdjfirgjfkg....xmmcn
Jag är för övrigt uppriktigt arg på min tungpiercing. Jag råkade bita i den jättehårt igår så nu har jag tandvärk. Trött man blir. Den är alldeles för lång och kommer i vägen då och då. Den nya som jag tänkt mig finns inte i Peking så min plan går ut på att invänta Zverige så jag kan köpa den där. Överväger nu tom att köpa en i plast för det verkar ju klart som att vissa inte har åldern inne ännu.

Oj nu skrattade jag högt åt deras skämt och därmed äventyrar hela operationen. Damn it! Jag kan inte falla in i frestelse så enkelt! Vart är mitt poker fejs som jag envist påstår att jag har!
Trodde för övrigt att jag gjorde värsta kapet häromdagen när jag köpte kyckling för 10 kr, men seriöst kolla svinnet.Typiskt Peking. Less man blir. Det var också oklart om det jag köpte var: kokt kyckling, kokt anka, eller rå anka. Jag tog risken och slängde ner rubbet i salladen. Jag mådde illa hela kvällen och min slutsats var att det roligen var anka och att den möjligen också var rå. Nog analyserat om detta. Tillbaks till att snylta på Sofias lektion.

, , , , , , , , ,

men jaja jag fyller väl i här då

Åhej och hå..

Min student avbokade min klass idag (bitch) så nu stannar jag typ inne hela dagen och myser. Jag borde börja plugga inför sluttentor men det kommer troligvis inte hända idag. Somliga påstår att ur ett religiöst perspektiv så är ju den sjunde dagen guds vilodag och jag misstänker att det finns minst ett bud som stödjer att jag också kan slänga upp fötterna på soffan och kolla på kinesisk såpa hela dagen.


Igår var jag och Sofia på jakt efter tygmarknaden. Vi hittade den aldrig. Efter tre timmars hetsande runt samma jäkla rondel gav vi upp. Vi hittade dock en mystisk icke-fejkmarknad med endast kinesiska affärer och en liten filial eller nåt som sålde tyg. Yes win för oss.

Läser på lite om Anatidaephoebia också vilket är "rädslan att en anka någonstans på något sett observerar dig". Låter ytterst jobbigt det där. Folk slash ankor som konspirerar finns överallt!

Dagens humornivå:


Medel till måttligt hög

, , ,

Alltså, Big spender

Har innesittarfredag! Jag har hittils presterat en läxa och två (2) (!) bokade flygbiljetter! Första är såklart hem vilket ska bli så otroligt tjäckt att få träffa familj och kompisar efter 1,5 års tid! MmMmmM mys! Jag förtrycker helt att det troligen kommer vara snö, kallt och jävligt och tänker bara på allas uppvärmda hus jag kommer att våldgästa! Jag ska följa med mamma till jobbet och smaka samtliga av hennes kollegors matlådor i kylskåpet och åka med pappa fram och tillbaka till stan varje dag och endast lyssna på poplåtar på Rix FM. Sedan ska jag bo hos Syrran och Mimmi och äta deras ost. Dom har alltid den där runda jätteosten som är typ min "all time high favvo ost". Jag ska också bo hos Jonnie nu när han har kommit upp sig och flyttat till Essingen! MmmMm Mys!

Andra resan blir till Fillipinerna i tre veckor med Travis. Jag vet inte om det märks men jag är helt övertänd på denna resa! Jag åker den 3 Januari och får hänga själv i Manila en dag innan Travis kommer från Thailand. Det är lungt dock. Jag har redan informerat honom om att jag förbereder mig genom att ta med knivar och sånt, (där sånt=handgranater). Granaterna kastas efter folk som försöker råna mig och knivarna används för att skära upp mango och andra exotiska frukter som jag delvis kommer ha i håret och delvis äta i slow motion på stranden.  Lite så här tänker jag mig, fast horisontell då!

Sådär ja!


, , , , , , , ,

Don't be hating on me

Dex, don't be hatin on me för det tycker jag är jobbigt och aningen obehagligt faktiskt! Han har blivit så satans tjurig på sista tiden på grund av för bortskämd. Så fort man inte langar över vad det än är man har på sin tallrik, alternativt han inte gillar det man själv äter så uppstår denna situation.


Han vänder ryggen till och blänger surt då och då. Jag blir så less! Inte svarar han på tilltal heller.


Jag känner att på sista tiden har Dex fått aningen mycket utrymme i denna blogg. Och ja, kanske är han den enda riktiga ("riktiga") mannen i mitt liv men nu ska ni inte gå och hänga läpp och tänka att det här blir ytterligare ett obetydligt och ointerssant inlägg för då tar ni fel. Jag tänker nu ge lite utrymme åt min mamacita Sofia. Åtta månaders vänskap har givit mig följande erfarenhet.
Fyra tecken på att man borde hålla en låg profil är när;
  • man på morgonen hittar en stor lyxost på bordet i hallen där någon har tagit två regäla tuggor på och sedan lämnat.
  • det sover främlingar på soffan
  • man får What'sapps mitt i natten på Spanska alternativt jibberish
  • man hör sitt namn ropas genom de två väggar som skiljer våra rum åt "Kate...Water...Kate...Please"


Bloggparaden
Humor
Blogglista.se
Personligt
Blogvertiser
Personligt bloggar
bloggar
RSS 2.0