Så vanliga frågor att jag spyr:

(Läs alla frågorna med en gnällig och tjatig röst)

Varför bestämde du dig för att flytta till Peking?

Jag har två svar beroende på vem som frågar:
1: Det vuxna alternativet: 2009 pluggade jag ekonomi på Stockholms Universitet. Det var kris och inget verkade tända lärarna så mycket som Kina och deras statskassa. I mitt program hade jag en fri semester och eftersom jag även gillar att resa bestämde jag mig för att åka till Peking och lära mig kinesiska.
2: Halva sanningen: Jag och min pojkvän sedan två år tillbaka gjorde slut och jag var en lipsill och ville inte stanna kvar i Stockholm ^^

Varför är du fortfarande kvar då?

Därför att jag insåg att Peking är så otroligt coolt att jag beslöt mig för att flytta mina betyg från Stockholm till en Internationell business-skola här. Jag lär mig saker varje dag, saker jag aldrig skulle kunna i Sverige. Min engleska blir perfekt, min kinesiska okej (intalar jag mig själv). Jag lär mig hur det funkar att göra business i Kina, hur kultur spelar en stor roll. Framför allt har jag så jäkla roligt nästan hela tiden. Jag har vänner från hela världen som alla har en annorlunda historia om varför de är här. Livet är en fest i Peking med fester och middagsbjudningar hela tiden. Och så är ju allt billigt med.Vad pluggar du för något?


2010-2011: 1 år Kinesiska på heltid på BLCU
2011-2014 International Business på BFSU


Hur blev du antagen till skolan?


Jag lämnade in alla begärda dokument... Okej, okej. Jag sökte från Sverige till den första skolan. Språkskolor är inte svårt att bli antagen till men det är dock omständigt. Efter att ha ringt skolan och diverse organisationer inblandade ex antal gånger samt skickat om min ansökan tre gånger till skolan hade de äntligen allt material de behövde. Inget får vara enkelt. Kineser går igång på byrokrati.


Jobbar du?


Ja, som engelska-lärare (som de flesta andra västerlänningar). Det betalar bra och är hyfsat lätt att få jobb som om din engelska är skaplig. Jag fick jobbet via kontakter men det de flesta gör att kolla på http://thebeijinger.com en site för foreigners av foreigners i Peking.
Tidigare jobbade jag som marknadsföringschef för en tandläkarklinik. Jag hade en ynka anställd att bitcha med men det räckte för att jag skulle kunna lära mig massor. (Han och jag är inte vänner idag.)

Kommentarer
Postat av: Charlie

Hur gör du med visum eftersom det, vad jag förstått, inte är lagligt att tjäna pengar på något annat än Z visum? Funkar det ändå?

2011-12-12 @ 17:29:02
Postat av: Charlie

Har förresten skickat dig ett till mail nu, förlåt om det blir lite mycket frågor ;)

2011-12-13 @ 03:09:54
Postat av: K

Hur höga betyg hade du för att komma in på universitetet? Gissar att man behöver ganska bra? Hur är studietempot?

2011-12-13 @ 21:14:40
Postat av: Kattis Waern

Hej, svarar er med ett inlägg tror jag.

2011-12-14 @ 15:05:11
URL: http://gonetochina.blogg.se/
Postat av: Leo

Mycket bra sida! Tack för alla svar, blir nog Kina väldigt snart! :)

2012-02-05 @ 23:16:14
URL: http://www.allwebben.com
Postat av: Kattis Waern

Leo: Komsi komsi!!!

2012-02-06 @ 20:44:11
URL: http://gonetochina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggparaden
Humor
Blogglista.se
Personligt
Blogvertiser
Personligt bloggar
bloggar
RSS 2.0