Bloggen jag alskar dig mer an 100 $

Ahh alskade alskade! Jag har hittat ett kryphal! Nu blir jag aldeles stamningsfull och vill bara krama mig sjalv och lite bloggen (dvs datorn) ocksa men jag ar lite radd att det kan uppfattas som konstigt har pa internetbaren?  Jag och Jonte vinner Burma hittills, alla dagar utom en da vi blev matforgiftade och sov och spydde i 24 timmar. Haromdagen sprang vi pa en spaman. Jag fick veta att jag har mycket tur i livet da jag valjer att omge mig av smarta personer trots att jag sjalv inte ar den skarpaste kniven i ladan enligt spamannen, dock kunde han klart och tydligt se i min hand att jag hade blaa ogon och var snygg. Jag kommer att totalt tjana nio miljoner nar jag ar 43 dock kunde han inte saga i vilken valuta, och jag kommer gifta mig nar jag ar 27 vilket ar tur for sedan kommer jag att bli tjock och fa ett knaproblem. Det galler verkligen att signa det dar gymmedlemsskapet nar jag kommer hem till Peking igen! Jonnie daremot har inte alls en lika ljus framtid. Han kommer fa sitt ansikte forstort om tre manader men om ett ar ska allt vara glomt och forlatet och att kommer att vara relativt lycklig framover! En ytterst lustig kille den dar spamannen. Vi har ocksa rakat pa en liten motgang nar en i sallskapet (inga namn namnda) sumpade 100 dollar vilket motsvarar en femtedel av var reskassa. Eftersom det inte finns ATMs eller banker dar man kan ta ut dollar fran kortet lever vi pa vatten och brod. Vi valjer att inte fundera pa om detta kan vara anledningen till vart sjukdomsfall ocksa!

Nu ska vi ut och gora "the quite mountain town" osakert utan pengar. Far se hur det gar!

Hors sa fort som mojligt!

Karlek

K

Nar tva blir tre

Hehe skoja.. Ar pa sadar underbart jag-har-inte-sovit-pa-ett-dygn-och-tycker-att-livet-ar-en-fest-humor. Kina klattrade upp ett par steg pa min lista nar jag rakade hitta min gamla Tommy-parfym pa taxfreen. Den har utgatt i resten av varlden men Kina rakar bara ha den kvar. Livet ar verkligen en bull-fest! Nu ar det boarding. Mors!

"The touch of your face" den går så jag lovar!

Så om igår. Jag, John och min push up tog oss till Hooters för att möta upp med resten av gänget. Jag blev aningen besviken när vi passerade förbi Hooters men blev lite gladare när jag upptäckte att vi skulle till en jättestor öl-bar där jag skulle få lära mig att brygga öl. Själva processen var väl inte så värst upphetsande men väl efteråt fick vi dricka alla olika ölsorter på menyn vilket resulterade i en tolv timmar lång ölhävning. Det hela kändes ytterst lyckat ända tills jag kom hem mitt i natten och insåg att jag inte packat. Inte ok. Men så här en timme innan avgång kan jag bara säga att dagen var superbra trots allt! Jag kan nog ha världens bästa roomies trots allt.
Nu är det seriöst typ 30 minuter tills jag åker så jag ska fixa klart det sista, och sedan fyra hela veckor tills jag kommer tillbaka till Peking. Låååång tid jö!! Om jag inte blir kidnappad så hör jag av mig när jag kommer fram. (Skoja mamma) Puss mors!
mot Burma

, , ,

Jag tar på mig min push-up bh

John har en överraskning till mig idag. Det ända jag vet är att det är något som leder till ett certifikat. Vi ska mötas utanför Hooters om en timme. För säkerhets skull tar jag på mig min största push up bh. Man vill ju inte vara "sämst" liksom. Tjejen utan bröst som folk kallar "plankan" bakom ryggen eller liknande. Nej den gubben går inte. Jag är smartare än så!

, ,

23 anledningar att fylla år

Huur jobbigt det än är att bli ett år äldre så kan den tanken ändå vägas upp ganska bra med en iphone 8) Jag är rätt nöjd måste jag erkänna. Typsikt att man inte får ha en mobil i Burma! (Ett simkort kostar 1000 dollar så det är endast regeringsfolk som kan ha mobil) Hehe kan slå vad om att de extremt viktiga regeringsmännen är sånna som i väntan på bussen står och spelar olika polyfoniska ringsignaler och sneglar i smyg för att se hur många som kollar och är avundsjuka. Så any ways nu måste jag vänta med att köpa min telefon tills jag kommer hem från min resa. Vilket känns bra! Då har jag något att se fram emot. Idag ska vi först shoppa en massa och sedan ikväll är det middag slash vinfest hemma i min lya! Ni är alla välkomna så ni vet!

, ,

Så här många gånger kan man skriva Risifrutti i ett inlägg!

Häpåer!
Och så ba hör man talas om folk som addat Jonnie på fejjan! Känns stabilt!
Nu är det inte långt kvar till resan! På söndag kväll möter jag upp Jonnie i Bangkok för att sedan flyga vidare till Myanmar. Han lovade att göra sitt bästa med att försöka ta med en Risifrutti till mig. Min favoritsmak är absolut Risifrutti jordgubb. Ni som följt mig ett tag vet vilket beroende jag utvecklade för Risifrutti för ungefär ett år sedan och sedan dess har jag varit stadig missbrukare. Det gick så långt att när P köpte godis eller whiskey en fredagskväll köpte jag Risifrutti. Avvänjningen av Risifruttin blev dock ytterst dramatisk när jag flyttade hit. Jag har hittills sett en person som ätit på kinesvarianten av Risifrutti men aldrig lyckats hitta den själv. Det verkar som att saknaden av Risifrutti är extra stor idag! Jag hoppas verkligen på att det finns i Burma.

, , , , ,

Jonnie Hjalmarsson löser världsproblem

Har jag berättat om Jonnie Hjalmarsson? Svaret är ja men jag tänker gör't igen. Jonnie och jag är båda från Braåz och hängde varje dag i vår ungdom. Jonnie kan vara världens tuffaste människa. Han kan fixa allt! Tex om man ber honom, fixar han fram ett tillstånd att ta med sig adrenalinsprutor till Burma om man har problem att göra det själv. Jonnie kastar också glas-askfat i huvudet på killar som behandlar en dåligt och startar matkrig om man har tråkigt. Han jobbar som butikschef på Hemmakväll, vilket betyder att han är din supplier av godis och film om du har turen att känna honom. Han är snygg också! Kolla bara på bilden! Och vem fick gå med honom på balen i trean jag bara frågar? Jonnie hänger med eliten så du som vän till Jonnie kommer att lära känna massa coola inne-människor. Jonnie är för hipp för Stureplan och hänger bara på ställen som är hemliga för alla utom hans "inner circle". Jonnies pappa Bo har varit ordförande för LO plus att hans syrra date-ar en kille som spelar i Assyriska. Hur cool är inte Jonnie? Han omger sig dessutom ofta av kändisar. Top model kandidater och Idoldeltagare är vardagsmat för denna kille. Ta chansen att bli lika cool som jag genom att adda honom på facebook. Adda honom sa jag! Kanske har du turen att få hänga med honom!


Jonnie Hjalmarsson på Fejjan

Här är han jonnie hjalmarsson

, , , , , ,

Världens porrigaste partytrick

Gled in på en Random Peking-Anks-restaurang idag och fick värsta bonus-showen. Det var en ytterst utvald kines som lade sig på ett bord (ni ba låter lite suspekt. Och ja det var det också) varpå någon placerade en flaggstång (jo jag lovar) ovanpå hennes fötter. Sedan satte dig två kinestjejer på varsin ända av stången och bruden i mitten började snurra stången med sina fötter. Tjejerna på stången verkade ha the time of their life och det ända jag kunde känna var avundsjuka. Varför hade jag inte sådana vänner i skolan som kunde göra sånna saker? Tänk vad schyst det hade varit. Nu ska jag försöka sluta sura över det och gå och hänga med min mamma i baren. Min mamma som påstås vara en mästare på dart, vilket är nästan lika coolt som flaggstångstricket. Så det så!

, , , , ,

Drakfest jö!

Häpåer!

Jag har shoppats sönder idag! Jag känner mig som efter ett rave party ute på en random åker ungefär. Jag har dock gjort en bra insats med prutningen och jag kom över en tröja man får ligga i! Inte för att jag har det som mål eller så utan jag försöker bara ge er en inblick i hur snygg den är! Jag tänker dock inte visa er den för jag har inget som helst intresse av att ta bild på mina kläder, däremot kastar jag in lite bilder från när vi crashade Kung Fu showen tidigare idag. Först ba jag som lånade (som jag såg det i alla fall, tveksamt vad killen till vänster tyckte) värsta sköna drakmasken och ba rave-ade loss och sen ba levererade "värsta sexiga gruppbilden". Känns som ännu en sak att bocka av på "Listan" nu.


jag i en drakmask i Peking Kina
Jag på en kinesisk show Peking Kina


, , ,

Morgonhets

Hetsen när man får ett mail om en ny friend request på fejjan men inte kan logga in...

Jan Guillou på Twitter

Förslag om vem som jag kan följa på Twitter: Jan Guillou. Ba nej helst inte om jag kan slippa

Borde ta betalt för mina åsikter.

En scam-lady kom fram till mig idag på flygplatsen på Donken och frågade om jag kunde visa lite medlidande och ge henne pengar till en flygbiljett så hon kunde hälsa på sin sjuka dotter. Jag ba nej, om jag sket pengar så skulle jag inte käka på Donken. Sen gav jag henne lite basic marknadsföringstips som att hon skulle sätta sig på Starbucks istället som har en lite högre status och därmed har lite rikare kunder som faktiskt skulle kunna betala henne. Hon fattade inte alls vad jag menade så jag gav upp, tog min burgare och gick. Ingen känsla för affärer den där asså!

, , , , , ,

En ren!

Inväntar familjen. Så länge drar jag iväg lite random mail till folk jag inte känner. Varför undrar ni. Ja det undrar fan jag också så jag antar att vi lämnar det. Det första vi ska göra i morgon är att åka till Yashow för att förse varje medlem i familjen med ett par uggs så de håller sig varma om fötterna nu när vi ska göra så många out door aktiviteter. Jag behöver för övrigt också ett par nya då sulan har lossnat på mina. Försäljaren som svor sitt liv på att de var äkta också. Jag undrar om hon är död nu?

Jag måste tydligen också börja fokusera på mig själv... Ett uttryck jag inte riktigt förstår då jag alltid känt mig som en egocentrerad person fast på ett bra sätt förstås. Jag behöver en hållbar plan helt enkelt. Om det är någon som går och håller på en stabil plan och som skulle vilja dela med sig av den så går det alldeles utmärkt nu.

Nej nu hoppar jag in i duschen och hoppas på att komma ut som en ny människa. Det mest troliga: Jag kommer ut som en ren. Ni ba haha jävligt kul... Ja säger jag!

, , , ,

Där städerskan inte kan hitta mig!

Jag har låst in mig på mitt rum för att städerskan inte ska få tag på mig. hon vill ha betalt idag och mina roomies går inte att få tag på. Jag hör hur hon går där ute och städar och dömer mig som sitter här inne. Om jag ändå inte vore så hungrig! Jag hoppas hon kommer ge upp om att få sina pengar före jag svälter ihjäl här inne! Spänningen trappas upp för varje minut som går. Fortättning följer...

Brillor eller inte brillor?

Mina vänner,

Jag är orolig! Min värld har gått och blivit suddig! Allt jag ser är oskarpt liksom! Jag som alltid har smyghånat mina vänner som haft sämre syn än mig samtidigt som jag också alltid har haft en svaghet för folk som tar av sig glasögonen och trycker två fingrar mot näsan (ni vet där man som glasögonbärare har små märken från brillorna.) Om någon gör det och jag ser så tycker jag jättesynd om den personen och kan gå med på att göra vad som helst för att slippa se det. VAD SOM HELST sa jag! Något P ibland utnyttjar. Men nu när jag också är på väg att bli blind så måste jag sluta att tycka synd om personer som gör så. Man vill ju inte tycka synd om sig själv liksom. Jag måste övervinna min svaghet i livet! Alternativt alltid gå runt med brillorna på näsantippen. Då ser man dessutom mer inellektuell och respektingivande ut. Ungefär så här!
Kattis Waern i brillor i Peking. Ser illa jo men visst

, , , ,

De utvecklingsstörda 3d-hästarna anfaller!

Det var väl fan också att det ska vara så dyrt att flyga ballong i Burma! Dumma regering som kan sätta vilket jävla pris som helst på saker och ting. Jag antar att vi kommer att få försöka pruta ballongchauffören att låta oss åka med. Om Burma nu är världens fattigaste land så måste det ju finnas någon där som är villig att flyga ballongfan för 100 dollar eller? Vadå mat för ett helt år tänker jag. Den här attityden gillar jag inte från regeringens sida. Passa er så jag inte bussar mina utvecklingsstörda 3dhästar på er!

Mina 3d hästar på min vägg i Peking i mitt lilla rum i Kina.


, , , ,

Ni vet

Känslan när man är jättetrött och ska gå och lägga sig och man öppnar dörren till sitt rum och ser kattfan ligga på kudden och tvätta sitt anus.

Varför man inte gör slut över en kopp kaffe!

Så hur kunde det bli så här?
Jag gick till jobbet idag för att säga upp mig. Jag har insett att jag behöver hitta ett jobb som betalar mig bättre. Jag hade en svag aning om att det skulle bli svårt att övertyga min chef att låta mig gå. Så jag började samtalet lite casual med "I've been thinking... I wanna quit". Efter det så följde en tystnad som varade en evighet. Jag vred nervöst på mig i stolen med ena handen innanför jackan redo att dra fram base-bollträet jag hade med mig om saker och ting skulle gå åt helvete. Det skulle också fungera som en sista utväg. Totally as a safety precaution right! Efter en evighet satte min chef sig ner och började prata. Samtalet varade i säkert trettio (30) minuter om varför jag ville sluta. Hon gav mig massor av käftsmällar som att jag fortfarande bara är ett barn och det är därför jag ger upp så lätt osv. Mitt ego blev slagen till marken och trampad på och det var ett par gånger som base-bollträet nästan rycktes fram men jag hejdade mig i sista sekunden och använde istället mitt näst effektiva vapen efter base-bollträet, nämligen verbal smutskastning som "det är inte mig det är fel på det är dig" och andra låga kommentarer. Efter ett tag av argumenterande och diskuterande så trodde jag att vi båda förstått situationen när hon plötsligt började prata om vad hon ville att jag ska göra nästa vecka. Jag blev lätt förvirrad och sa så snällt jag kunde; "Uhm jag tror att du missade biten där jag sa att jag vill säga upp mig" (och de trettio (30) minuterna vi spenderade efter det med att diskutera det hela). Då föreslog hon mig en löneförhöjning och att om jag ville kunde jag hitta en assistent som gör allt det som jag inte har tid att göra. Slutligen sa hon att vi skulle gå ut och ta en kaffe. Varför gick jag med på detta? Det var det dummaste jag nånsin kunde göra! Kaffe får mig att fatta irrationella beslut! Jag har nyss spenderat nästan två (2) timmar på att diskutera min chefs kärleksliv (varenda liten detalj av det, tro mig ingenting lämnades osagt) istället för min uppsägning. Nu i efterhand känns det hela ytterst opassande. Damn you coffee! I curse the day you were born! Nu vet jag inte om jag är free to go eller inte? Förvirringen är total. Jag tror jag drar till Burma ett slag och låter "things cool down" som vi säger i branschen.

, , , ,

Saker som inte är ok!

Vadfalls!!

Jag jobbar från sängen idag! Det gör jag rätt i! Jag undrar om många hemifrånjobbare gör det ofta? För en stund sedan kom städerskan hit för att göra fint igen men gissa vad? Hon ha nu varit här i två timmar utan att så mycket som att tjuvkika på mig genom dörren eller kasta in en ny soppåse på golvet. Inte det minsta städat blir det här inne. Jag undrar verkligen om det är för att jag är här inne, eller för att Dex också hänger här och hon är rädd för katter, eller om hon helt enkelt alltid ignorerar att städa mitt rum. INTE OK!


Vad som heller inte är ok är att i Peking får byggföretag jobba 24 timmar om dygnet om dom vill och just nu så renoveras lägenheten ovanför oss. Detta väcker mig hela tiden när jag sover.

Nu ska jag smsa P och kolla vad han gör!
Ha att!

, , ,

På mitt risfält är jag kung

Kattis Waern i en kinesiska hatt
Inte utan min rishatt! Så är det bara! Efter totalt fyra dagar av att jobba hemifrån kan jag nu med säkerhet säga att det är ju skittråkigt att inte kunna prata med någon och ett sånt här hemmajobb passar verkligen inte mig! Jag kommer hela tiden på andra saker som är så mycket troligare att göra (som att blogga). Idag försökte jag motverka detta genom att liva upp mitt arbete lite grann. Det hjälpte sådär. Rishatten ramlade hela tiden ner från mitt stora huvud som inte riktigt kunde hålla uppe hatten. Jag får komma på någon ny plan för de sista fyra dagarna för att inte tråkas till döds.

Heja SverigeHär sitter jag och dexter och myser! Eller ja det mindre mysigt för honom antar jag när jag tog fram datorn. Det får han ta.
På lördag smäller det. Då kommer en samling familjemedlemmar till Peking för att hänga med mig! Jag är helt uppriktigt oroad över hur det ska urarta då samtliga åker på chartersemester när de åker utanför Sverige. Jag känner att jag har ett stort ansvar att styra upp det hela så att det blir så bra som möjligt. Jag har berättat om att man röker i restaurangerna och spottar överallt. Att taxibilarna kan lukta som om 100 svettiga fötter har vistats där inne sedan kvällen innan eller att majoriteten toaletter är squatties som inte sett dagens ljus sedan OS 2008. Ni förstår resten. Jag försöker förbereda dom så gott det går för att minimera dramatiken när de kommer.
, , ,

Jag är med på banan!

Häpåre!
Jag fick just veta att jag förväntas daska upp en årsplan för vår marknadsföring på torsdag! Uhm.. HETS! Jag börjar väl nu då!?

, ,

6500 spänn i ersättning från tyska regeringen. Ja, jag har pay pal!

Gaahh dumma tyska-ex-rumskompisar som roffar åt sig mina pengar! jag inser att jag inte kommer att komma över denna hemska händelse förrän jag kan vinna, få eller på annat sätt lyckas komma över något av samma värde från tyska regeringen. Endast då kan min själ få ro och jag kan gå vidare med mitt liv!

, , ,

ölhävning med ambassadfolk

Jag och Dexter bakissoftar en lördag i Peking, Kina

Jag och Dexter bakissoftar hemma innan det är dags för mig att dra mig mot Gulou för att träffa Ben och förhoppningsvis köpa Lonely Planet Burma om jag hittar den. Sedan köpa groggvirke för att ikväll börja öva med John inför min framtida extraknäcks-karriär som bartender!

Några high & low's med gårdagen

Low: Jag kan tydligen inte höra skillnad på portugisiska och holländska
Mittemellan: Hällde en drink över en random igår! Det var helt av misstag jag lovar.
Low: Sprang in i halva svenska ambassaden på krogen vilket gjorde mig stel och obekväm. Jag tror att det beror på att jag träffade en amerikansk ambassadmänniska häromdagen som var jättedryg och att jag inte riktigt kommit över detta.
High: Jag uppfann leken "Gömma Svarta Änkan" Ni vet som "Gömma Nyckel" fast lite mer för vuxna.
High: Träffade Gina. Något jag inte gjort på jättelänge!
High: Fick shockbeskedet  att hon är från Sydafrika. Något jag inte hade en aning om och som är hur tufft som helst!
High: Fick höra att mitt hår är som hämtat ur en Loreal shampoo reklam och att mitt hår inger respekt! High five på den va!

När ens världsbild faller samman...

Morgontrötta jag vill bara säga hej från Peking, Kina

Gooo mååråån!! Om ni uppför er väl bjuder jag på kaffe och kaka hemma hos mig i eftermiddag!

Ursäkta det där. Jag och Jun har spenderat ett antal timmar på att diskutera världen och jag känner mig nu ytterst tveksam till allt jag nånsin har trott på. Note to self: börja inte prata om existentiella frågor med en buddhist. Det slutar bara i förvirring! Hela samtalet gav mig ett nytt mål med 2011. Att hitta antingen, en livsäkta leviterande munk, eller en av de munkarna som kan få huden att bli som järn om de koncentrerar sig riktigt hårt och därmed inte kan bli skadade av knivar som någon försöker pierca dom med. Jag måste få möjlighet att själv få se det hela och även prova själv för att bli övertygad. Totally doable right?

A 3rd world country baby!

Och så var det bestämt! Resan till Burma är äntligen bokat och klar och ja, jag är nöjd! Vinterlov är det också! Dagens uppgift är att leta upp ett schyst gym tills när jag kommer tillbaka från resan, att jobba lite för "Kliniken" och att börja planera resan till Burma. Jag har två ytterligare resor att planera tills nästa fredag, mina pärons vistelse här och mina två veckor i Thai. Ah men och att läsa vidare i min bartendingbok jag fått låna av John. Igår kom jag till sidan 4. Det är så ointressant att man får lust att tugga av sin egna hand eller liknande. Jag läser just nu om alla olika glas som finns och olika tekninker att blanda drinken. Roligare saker har man ju varit med om. Hm bartending kanske inte riktigt är min grej?

Jag är förföljd!!

...av ett par öronvärmare från helvetet! Det hela började för ett par veckor sedan när jag flyttade in i min nya lägenhet...
Jag stod i min nya lya höll som bäst på att packa upp mina välsorterade flyttlådor från mitt gamla rum i Wu när det plötsligt från ingenstans dök upp ett par öronvärmare i en av mina lådor! Jätteäckligt tyckte jag med tanke på att dom var väldigt gamla och slitna och dessutom med någon annans öronhud på. Svenssons jag vet vad ni tänker; "Vem skulle nånsin ta på sig ett par sånna där? Det är ju jättefult!" och det är precis vad jag tänker också! Jag antog helt klart att P i sinnesförvirring gått ut och inhandlat sig ett par utan min vetskap och helt enkelt glömt att ta med dom till bergen.
Men när P kom hem igen så frågade han mig varför någon annans äckliga öronvärmare låg på hans hög med kläder. Efter att vi båda be-äcklat oss ett tag över att vi hade någon randoms öronvärmare i vårt rum tog P på sig rollen som mannen i vårt förhållande och gjorde det enda rätta nämligen att med så lite kontakt som möjligt slänga dom i papperskorgen. Tiden gick och jag glömde snart bort incidenten tills igår då jag skulle bli påmind igen...
Jag och John hade en västerländsk dag som inkluderade H&M och kaffe på Costa Coffee. När vi vältrade oss som bäst i vårt kaffe råkade jag snegla ner på mina fötter och där precis bredvid min tå låg dom. Öronvärmarna! Likt herpes kom obehagskänslorna tillbaka och skärrad berättade jag historien för John! 30 minuter senare reste vi på oss för att gå och jag vände mig om för att ta min jacka som jag lagt över stolsryggen men ve och fasa, öronvärmarna hade förflyttat sig och hängde nu på mitt ryggstöd som jag fem sekunder tidigare lutat mig emot! Vad är det frågan om egentligen?? Ytterst trängd av situationen lyckades jag hetsa med John ut ur Costa Coffee för att aldrig återvända igen! Eller det sista var lite att ta i faktiskt. Jag gillar deras kaffe jefligt mycket och det är nära hemifrån också men jag har en krypande känsla av att det här inte är sista gången jag kommer träffa på dessa öronvärmare...
"Öronvärmare Vad vill ni mig?"


gif animator
Överdriver jag möjligen gifanvändningen en aning?

, , , , , , , ,

morgonmänniska my ass!

iiccchh!
Jag är ingen morgonmänniska!! Trööött! Inte för att jag är speciellt bra på att vara uppe på kvällen heller.. Jag är nog en sån där laid back förmiddagstyp som vaknar runt tio snåret och drar på sig sin en gång vita morgonrock och glider runt i för stora strumpor med en vit kaffekopp med kallt kaffe i handen halva morgonen och som inte borstar håret varje dag heller. Nä skolan och slutprov var det!

Är du 14 år och gravid? Jag med!

14 år och gravid? Se hit! Än är loppet inte kört för dig! Starta en blogg på en gång så kan du dra in en hel del slantar trots att du kanske inte går ut gymnasiet. Själv sitter jag hemma och är bitter över att man inte själv kom på grejen "14 år och gravid"?? Om jag ändå tänkt på den möjligheten lite tidigare så hade min blogg varit as-poppis nu jö!


,

Vart fan är mitt pris då?

Heja, två prov kvar nu tills megavinterlov!
Fröken gav alla två elever med full närvaro priser idag i skolan. Jag fick inget. Lite sårad anmärkte jag på att dom bästa eleverna nödvändigtvis inte behöver vara dom med full närvaro. (Det säger ju sig själv att dom som inte behöver gå på lika många lektioner som andra lär sig snabbare). Läraren gav mig och min anmärkning kalla handen och låtsades som ingenting medan eleverna med full närvaro bara blängde på mig. Jag tycker i alla fall att alla i klassen borde få pris. Det är inte mer än rätt. Terminen på BLCU i Peking är helt klart den tuffaste skolterminen jag nånsin har gjort. Lite komiskt då jag innan jag kom hit såg det som en "paus" från plugget i Stockholm.

Nature!

Nature!! You always come around and bite people in the ass!
I don't trust you and from now on I am for sure watching you!

make an avatar

Kattis svarar på era frågor!

Vad är ditt kinesiska namn? Kujia 柯佳. Fick det av en kines som jag träffade på vägen till Peking. Hur han nu fick plats med Katarina Emelie Linnea i det där lilla pluttnamnet vet jag inte. Han är dessutom inte så speciellt poppis hos mig längre då alla kineser här skrattar lite åt mitt namn. Jag vet inte hur många gånger jag frågat folk om det egentligen betyder något fult könsord eller liknande, men utan resultat. Än så länge lever jag i ovissheten.

Kommer du nånsin att återvända till ditt forna modersland Sverige? Vet inte än.

Har du ångest över att snart fylla år? Ja, 23 är ju skitgammalt ju!

Vem får dig alltid på bra humör? P som alltid på något sett lyckas lugna mig när jag dampar loss över saker och ting och Eric Cartman som är lite av min idol!

Din favorit kinesmat? Den som jag kan äta som inte dödar mig brukar ligga högt upp på listan, dvs stekt tomat och ägg och broccolin är bra med.

Vilken är din favoritdrog?
Jag säger koffein! Jag mår som absolut bäst någon timme efter att jag klunkat morgonkaffet på väg till skolan med min kära Infected Mushroom trance i ipoden! Där snackar vi att trippa!

Vad gör dig arg? Folk som är allmänt tröga men som inte vet om det ännu och därmed slösar min tid genom att försöka övertyga mig om något... Och att bli rättad, det är otroligt störigt.

Vilken är din nyaste skill? Förmågan att kunna pruta. Jag trodde aldrig att jag hade det i mig!

Vilket är ditt bästa minne från barndomen? Har många bra jö. När jag var typ 8 och räddade Lille-Johan från att strypas av ett ondskefullt träd. Det är helt sant! Han fastnade i kragen på tröjan på en gren när han skulle hoppa ner och jag räddade hans liv och blev korad hjälte (av mig själv men dock). Något jag aldrig låter honom glömma! En annan höjdpunkt var när jag och Jonnie rullade ner för hela backen från mitt hus till ICA Braås. Kanske inte just då för jag har aldrig mått så illa i hela mitt liv men så här i efterhand är jag rätt nöjd faktiskt.

Det bästa du gjort i ditt liv? I kronologisk ordning: Flytta från Braås. Bli tillsammans med P. Jobba och spara ihjäl mig för att sedan spendera allt på att resa. Börja plugga ekonomi. Flytta till Peking. Bestämma mig för att resa till Burma med Jonnie!

Vilket är ditt favorit you tube-klipp? Just nu måste jag nog säga "fågelturken Jiddrar Med Katten". Jag skrattar så jag dör varje gång!

, , , , , , , , , , , ,

Har jag börjat tvivla på mig själv?

Nä,
Nu tror jag bestämt att jag gått och blivit tråkig!
För säkert femte gången i rad bangade jag på att lämna min fästning för att gå ut och ta några öl. Fem olika tillfällen men en och samma kompis. Är man tradig eller? Jag bara frågar. Det här skrämmer mig och måste få ett slut nu, eller ialla fall på fredag! Jag lovade just att om jag bara kunde stanna hemma ikväll också och "plugga" till mitt final exam (något jag med största sannolikhet ändå inte kommer göra) så går jag ut nästa helg, blir lika full som 567:ans buss på väg hem från jobbet en vardag runt fem snåret, (då alla barnvagnsägare gillar att åka buss) och snor godis från barn! Endast då kan jag bota min tråkighet som har angripit min ömtåliga kropp! I Peking äter dock inte barn så värst mycket godis så reservplanen är att a'la Pekingfolk hämningslöst sno taxi's och hoppa in i dom mitt framför ögonen på någon som väntat längre än mig. Tredje alternativiet är att öppet håna Mao på Tianamen square och sedan springa för livet från den hord av väktare som kommer att försöka arrestera mig! Jag hoppas inte att det ska behöva gå så långt som alternativ tre dock för jag har en känsla av att jag med mina små taxben och mitt abnormt stora huvud inte kan springa fort nog för att komma undan! Tur att de flesta i Kina har naturligt korta ben så jag i alla fall kan leva på hoppet!

, , , , ,

Fäskmiddag!

Just nu har jag mycket tid att tänka. Idag ledde mina tankar mig till insikten att jag inte har ätit lax så många gånger i mitt liv. Jag fick då för mig att jag skulle ändra på det och drog på mig uggsen för att dra en raggar-runda i affären. Väl hemma igen snörde jag på mig förklädet i tron att allt skulle vara frid och fröjd men jag insåg snart när jag stod där i köket att jag aldrig tidigare lagat fäsk.

Jag frågade mig själv:

1. Då vi inte äger en vanlig ugn funkar smörgåsugnen lika bra för min lilla fäskbit?
2. Kan man ha alla sorters tallrikar i en smörgåsugn? Varningsklockorna började ringa efter den gången jag mikrade ett aluminiumlock och fick världens åthutning av P. (Han har fortfarande inte helt kommit över detta trauma och påminde mig senast för ett par dagar sedan om det.) Jag googlade tallriks-dilemmat och fick svar. Vilket endast ledde mig till en följdfråga:
3. Vilket material är våra tallrikar gjorda av?

Jag tog det säkra före det osäkra och stekte fäsken istället. Efter ett tag började lax'a bli klar... i alla fall på utsidan.
4. När kan den tänkas vara klar på insidan då? Här tog jag för andra gången det säkra före det osäkra och            gjorde snabbt om filén till små fäsk-klumpar.

Så här fager blev till slut min fäskmiddag!
Kattis Waern lagar fäsk och broccoli i sin lya i Peking, Kina

Det där bruna drar ner sex appeal-et en aning och jag ställde mig själv frågan:
5. Är det tänkt att man ska äta det? Jag petade i alla fall bort det och nu slutligen sitter jag och funderar på:
6. Om jag kommer att bli sjuk av min egna matlagning? Only time will tell!

, , , , , , , ,

Det är dags för dig att ta ställning!

Men hörni,
Vad är nu detta Sverige? Kan någon förklara för mig var den stora massönskan kommer ifrån att få bada med delfiner? Jag vet inte hur många personer jag känner som kommer hem efter sin semester och det första de gör efter att man ställt den obligatoriska frågan; "och hur var chartersemestern i Thailand då?" är att daska upp en bild framför näsan på dig, på hur dom står i vattnet tillsammans med en delfin och ser superlyckliga ut! Vad är tjusningen om du ni inte är 7 längre och faktiskt besitter förmågan att skaffa riktiga vänner?

För mig låter det hela otroligt hippie-aktigt och lojt! Vem uppskattar att ha en kall och sliskig jätte-fisk-look-alike som stryker sig emot din näst intill nakna kropp? Inte jag i alla fall! Kanske har det att göra med att jag som liten palt inte grät till filmen "Flipper" utan istället till Star Wars "The Phantom Menace"? Eller att jag helt enkelt tar tonfiskens parti i frågan om vem som drabbas värst av tonfisksfiske-tonfisken eller delfinen! (För er som inte vet kan det åka med en och annan delfin vid tonfisksfiske och detta upprör folk oerhört!) Jag tycker att det är självklart att man ska ta tonfiskens parti då den minst sagt sitter i skiten i dagens läge!

Det är inte helt riskfritt när man går ut med att man inte gillar delfiner Folk tenderar att ta påhopp på just detta djur otroligt personligt men jag står i alla fall upp för att vara en tuna lover så är det bara!
Tuna 4 life!

, , , , , , ,

Och Berit, glöm för guds skulle inte att ta in posten!

Nää hörni just nu får ni hålla till godo med Blondinbellas blogg eller nåt! jag spelar AoE III, dricker lite blandat brandy och vin (det som finns kvar här hemma) och tycker allmänt synd om mig själv! In i dimman eller ut i smogen som funkar lika bra här. Här har ni smoggen!smogg i Peking, Kina. Jag sitter hemma och pluggar


Bloggparaden
Humor
Blogglista.se
Personligt
Blogvertiser
Personligt bloggar
bloggar
RSS 2.0