Att lyckas trots olycka

Rullar ur sängen efter 12 timmars sömn pga ville undvika kiss i sängen. Försöker slå på lysknappen i badrummet och upptäcker att elen är slut. Skit också. Ut i hallen och försöker fylla på reservelen som också visar sig vara slut. Kreativ som man är tänker jag utanför "boxen" och tänder extremt essentiella doftljus, (det enda ljus vi har i huset (livsnjutare)) i badrummet och kissar. Inser sedan att någon har orsakat stopp i toan igen. Tredje gången det händer denna vecka. Okej tänker jag, jag måste ändå ta mig ut för att hålla en engleska-klass så jag kan fixa allt då. Jag hoppar istälelt in i duschen och inser att vi heller inte har något vatten. Detta efter att jag fått två bajsbruna strålar i fejset från vart det vattnet nu kommer ifrån. I denna stund tjurar jag till ordentligt och förbannar katten i brist på annat att förbanna.

Nu 6 timmar och 40 minuter senare sitter man här nöjd som fan med vad som verkar vara fungerande vatten och toalett plus el. Jag har lärt mig två nya ord på kinesiska också det ena är choushuimatong=spola och det andra är Matongba=sugproppsgrejen man rensar toaletten med. Ska använda dom orden jättemycket nu så de sitter kvar. Jag ser framför mig hur jag imorgon i skolan efter att jag besökt squattin säger till tjejen som väntar på sin tur efter mig "You might wanna use a plunger".

Jag har en sak till att förtälja. Min mage låter som filmregisörer har fått för sig att Aliens eller okända varelser låter. Ni vet "dk dk dk dk" typ. Varelsen i Splice låter så. Huuuäääh Splice. Så jävla äckligt. Nu kom jag och tänka på den igen.  Det kan bara betyda en sak "jag bär på en Alien". Nä en sak till "jag ska snart ha mens". Det ska jag faktiskt också. Åh, skönt att få det uträtt på en gång så jag slipper oroa mig., , , , , , ,

Glad inne?

Se bara!!


Jag ser ju verkligen glad ut. Det är jag också. Glad, glad, glad! Glad ute och glad inne. Kanske är det för att jag också råkar vara inne just nu. Det är svinkallt ute och det ska snöa imorgon. Om det inte vore för mina ännu ofödda ättlingar så hade jag stannat inne hela kvällen men nu måste jag ge mig ut för att inhandla tamponger. Stopp i toan har vi också. Det som är bra med vårt område är att om något håller på att gå åt helvete i lägenheten så kan man helt smärtfritt haffa vakten utanför porten och kasta ur sig vad det nu är som ä fel. I mitt fall "Hörru vår toa är paj igen". "Nej det är inte mitt fel"! Hur som helst, jag har inte varit så här lycklig på ganska länge och de känns bra. Hoppas det håller i sig liksom.

Dexter verkar för övrigt ha utsett mig till hans brud och beslutat att vi ska spendera resten av våra liv sammanetsade. Han verkar dock ha fått för sig att det är våra kroppar som ska vara sammanetsade och inte våra själar. Något som stör mig otroligt mycket. Han kommer galloperande så fort han får syn på mig och vill att jag ska bära runt honom. Igår var droppen då han låg i mitt knä ovanpå datorn och helt random började vessa sina klor på mina bröst. Inte ok! Det var då jag insåg att det här måste få ett stopp. Jag tror att det hela började i förrgår då jag vaknade av ett konstigt ljud bara att få reda på att det var Dexters "Jag-tvättar-mitt-arsle-endast-några-få-centimeter-ifrån-ditt-ansikte-ljud". Det måste ha varit inträdelse-riten på något sett. För att försöka återgå till status quo har jag nu dörren stängd till mitt rum medan han sitter utanför och väntar otåligt. Då och då river han frenetiskt på dörren. Dexter, varför just jag?

, , , ,

Klassikern "munskyddet"

Skrattar bäst som skrattar sist. Många kineser som bor här i Peking har hakat på munskyddstrenden. Det finns alltid någon som försöker förlänga sitt liv genom att året runt bära munskydd. Min direkta reaktion när jag ser detta är alltid "aaww men vännen vad söt du är som försöker" och sedan får jag ett infall att krama om personen, (lite beroende på hur ren personen verkar vara). Jag har helt beslutat mig för att detta munskydd inte hjälper mycket om du spenderar hela ditt liv i Peking. Min information har jag inhämtat direkt från ett nummer i Smålandsposten från 2005, där jag som världsvan 17-åring läste en artikel om fågelinfluensan där någon skrev något i stil med "pappersmunskydd hjälper endast ca fem minuter". Varför jag senare inte har läst på om det är pga av att jag är ytlig och förnekar faktumet att smoggen med största sannolikhet är extremt ohälsosam. För det första tycker jag att det ser töntigt ut att gå runt med dessa munskydd och jag vill ju gärna se cool ut så när jag tar mig runt stan. För det andra så kan jag inte fortsätta att skratta på munskyddbärarnas bekostnad om jag själv börjar använda det. (Jag har också en teori om att många kineser bär munskydd för att dölja fula tänder men den håller jag för mig själv.)

Hur som helst. Nu var ju inte meningen med detta inlägg att prata allvar om smoggsituationen i Kina utan att skratta hjärtligt åt följande.
Den fashionabla och hippa munskyddsbäraren som stolt spatserar runt på stan med ett munskydd som ser ut som Hello Kitty.

Nej munskyddsbärare. Chanserna att du får gå hem med någon ikväll ökar inte pga att ditt munskydd är mönstrat.

, , , ,

Alla barnen bloggar

Ah men nu får man väl ta och slänga in ett inlägg så det blir tyst på tjatet (Bea). Alla barnen uppdaterade sina bloggar utom jag för att jag hade inte lust på ett tag.

Så är det bara!

I alla fall. Imorgon är det Thanksgiving-fest hos Lu och det är knytis. Mitt självklara bidrag är Negerbollar. Jag har nu printat ut Wikipedia-sidan på engelska och planerar att trycka upp den i ansiktet på alla som har invändningar på mitt bidrag. Det blir ju lätt jobbigt annars. Det kan ju vara jävligt känsligt det där.

En annan högst relevant fakta jag lärde mig idag är att det konsumeras ca 1,3 Risifruttis i sekunden. Det ni! När jag levde fattigt som student i Sverige åt jag en billig B variant av Risifrutti i Tetrapak. Den hade sina fördelar, en av dom var inte att man ibland hittade små, stenhårda klumpar i.

Jag letar febrilt efter produkten på Google nu men utan resultat. Det kan bero på att jag inte kommer ihåg namnet (typiskt halvskumma B-produkter). Kanske blev den återkallad. Kanske har den skyddad identitet pga otydligt om godkänd hos Livsmedelsverket. Om ni verkligen vill prova så fanns den på hyllan bredvid, men mest bakom Nyponsopporna på Daglivs. Den kan vara svår att upptäcka men tittar man noga så ser man.

Här kommer istället en bild som inte har med något att göra men som ändå känns rätt i tiden!


, , , , ,

Not my brightest moments

Roomie: Kolla min kompis profilbild på skype.
Jag: (Kollar länge) Är han sådär biff?
Roomie Öhh nej. Det är Chuck Norris ser du väl.
Jag: (med irriterad röst) Men jag menar ju såklart killen bredvid honom.

...

Respekten går inte att rädda.

Jag och bryna checkar läget!

Alltså seriöst. Kolla in bryna. Så här ser jag alltså ut naturell. Jag kan verkligen inte odla över huvudtaget. Dom blir varken fetare, längre eller ens mer intakta. Åhh ångesten över att det skulle kunna vara ett ålderstecken. Dessutom sitter en högre upp än den andra som är spikrak och ojämn. Man ser ju "skallen" igenom den. Undrar om jag nånsin har blivit ratad pga av detta?

Spoiler...

...av den värsta, obehagligaste, äckligaste mest avtändande skräck-filmen jag nånsin sett, "sett" (brukar ju typ blunda mig igenom alla skräckisar jag tvingas se). Splice heter den. Den handlar om ett par. De är gen-forskare (originellt). De lyckas producera en supervaresle vars dna ska bota sjukdomar (igen mycket originellt). De skapar en korsning mellan människa och denna varelse som för övrigt i dess renaste form ser ut som en penis korsat med degklumparna man hittar i kinestomatsoppan. Inget ont om den dock den är as-god. Anyways. Varelsen växer upp, inte alltför mycket händer. Den gör aningen konstiga saker då och då typ slåss, dödar djur, rymmer när den blir upprörd (igen inget nytt). Jag börjar just bli kaxig och klämmer ur mig saker som "det här var ju inte så illa" när de 20 sista minuterna av filmen helvetet bryter lös... Varelsen börjar flörta med forskarmannen. Han faller typ lite för penis-degen som vid det här laget ser mer ut som penisdegmänniska. Vi alla skrattar för det är så otroligt töntigt. Sedan händer det. Adrian Brody i en extremt utförlig sexscen med denna totalt äckliga penisdeg! Han är verkligen den ledande parten också. Chocken ligger som smogg i vardagsrummet. Jag mår så otroligt dåligt och håller för ögonen. Killarna är lika äcklade som jag. Vi kan inte ens skämta om det så vidrigt är det. Det finns inget att säga. Vi sitter helt förlamade av äckel i soffan. Forskarkvinnan som även är flickvän kommer såklart in mitt i akten och fokus flyttas till sveket och otroheten. INTE DET FAKTUM ATT ÄLSKARINNAN VAR EN LEVANDE JÄTTEPENIS!!! Det blir värre. Varelsen förvandlas sedan till en man och dödar killen och våldtar kvinnan... Också lika grafiskt. Ingen kan kolla på tvn. Vi tittar istället på varandra. Vi turas om att låta aaahhh jag mår illa! Så jävla vidrigt! Obehagligt!! Det enda som går igenom mitt huvud är stackarn inte nog med att hon blir våldtagen och att det är av en jättepenis som hon själv har skapat, det är dessutom ute i snön. Det ser så jävla kallt ut. I slutändan dör alla utan kvinnan som har blivit gravid (såklart).

(!!)

Vad fan. Det här är värre än när jag såg the ring och i år efteråt var mörkrädd. Alltså det finns en anledning till varför man inte visar saker som barnmisshandel. Det är stötande, ok!! Men faktum är att Alienvåldtäkter inte heller är kosher utan jävligt störigt!

Jag måste erkänna dock att det kändes som en seger att inte bara jag var skakad. Folk som innan filmen i vanlig ordning gav mi skit för att vara rädd för skräckisar var berörda efteråt.

Vet ni vad som oroar mig mest. Det faktum att IMDB ger filmen 3 av 5 i betyg... Det gör mig arg. Wikipedia är inte en pålitlig källa men IMDB kan kasta ur sig vad fan som helst. Ännu en sak att stryka från listan med vad man kan lita på. INGEN! Härregüd vilka sjuka människor man lever med. Vad har man upplevt för att komma på ett sånt manus liksom??


Humornivåkollen

Bakis-söndag
Nivå: Extremt hög!

Så hög att jag för en gångs skull faktiskt anger källan till bilden http://trollfacecomic.com
Klapp på axeln till mig.

God älg

Jag är hyvens och delar med mig av min söndagsångest!

Imorgon flyttar roomien Nat tillbaks till USA. Han blir ersatt av en breakdansare slash pop lockare slash skatare slash basist. Alltså en svincool snubbe, om det inte vore för en liiten detalj... Han är blott ett barn! Alla här hemma var plötsligt super-upptagna under perioden då vi intervjuade folk att jag fick i uppgift att helt ensam bestämma vem som är mest lämplig att flytta in. Nu så här en dag innan bytet sker känner jag pressen. Han säger saker som "Oh that's legit" hela, hela tiden. Hoppas att han sköter sig!

Jag och Travis var på djurmarknad igår. Jag berättade för honom att i Sverige har vi bara julmarknad. Ett skämt som jag var tvungen att ta på svenska men som totalt failade då djur inte är samma på danska och svenska. Det gjorde inget, jag skrattade för oss båda. Anyways. Vi var jättenära att köpa en katt med oss hem men det som fick mig att inse vad fan jag höll på med var tanken på att två katter i ett hushåll betyder "Crazy Cat Lady" så därför blev det inget med det! Sen ville jag istället köpa den muterade rått-kaninen som tydligen inte alls var muterad utan ett legitimt och socialt accepterat djur. Jag ba amen visst som Turtles då eller? Eller det där lammet med männsikohuvud som hittades i Turkiet eller var det nu var. Chinchilla. Det låter ju som en av menyerna på Taco Bell. Helt klart skumt. Vi kunde inte komma överens om nånting gällande detta djur och ett tjaffs var nära att bryta ut gällande huruvida den var attraktiv eller inte. Jag tyckte att den var ful och äcklig, vilket den helt klart var. Typ så här såg den ut fast abnormt stor som en gravid kanin.


Usch, Äckel Päckel! Till slut förstod vi att rått-kaninen skulle bli anledning till mycket tjaffs i huset så den fick inte heller följa med hem. I slutändan köpte vi en pärondricka och åkte till ett internet café och lanade med en armé 14-åriga kineser.

The end.

En Ruuubrik

Det går framåt!! Fast nää kanske inte 100% framåt egentligen vissa saker går otroligt bakåt som tentaresultat motivation och inkomst. Men jag har idag haft en väldigt produktiv och allmänt bra dag.. Jag och Jun var först hemma hos en vän och drack öl. Vännen hade en hund som har gjort det till sin grej att bita folk han inte känner svinhårt i händerna. Alltså så hårt att man typ måste till sjukhuset. Detta fick jag veta efter att vi plingat på dörren och hundfan började skälla så in i helvete. "Men du det är luuungt så länge du inte visar händerna" blev jag lovad. Vadå inte visar händerna? De hänger väl för fan alltid där det hänger! Jag drog snabbt in dom innanför ärmarna på tröjan. Väl innanför dörren blev jag visiterad av hundfan utan att kunna putta bort honom. Sekunder då jag trodde att jag skulle dö på riktigt. Sedan satt jag blickstilla hela kvällen men endast välplanerade rörelser efter min öl då och då. En av hans vänner hade inte lika tur som jag. Han blev biten när han gjorde missen att försöka klappa den falska lilla saten. Jag kommer troligen ha men för livet nu inför att träffa nya hundar. Jag som redan har kanin och sköldpadda på den listan. Det här styrker bara teorin att man inte kan lita på någon!

, , , , , , , ,

Dör av underhållning

Morgonen före tenta nr 2. Jag har utvecklat stressfinnar och skaffat minst två ovänner, men det finns ändå små saker som hjälper mig hålla humöret uppe. Till exempel så tipsade min kompis mig om den nya facebookappen: "People you may blow". Det har jag så här klockan sju på morgonen skrattat åt i sju minuter. Igår var det Dexter. Han var som vanligt, allmänt satans-jävla-cp-jobbig och ville hoppa upp i mitt knä för ca tusende gången under kvällen. Den här gången var han bara klantig och tjongade in huvudet i bordet när han skulle hoppa så han drog på arslet. Sjukt hög humornivå på när andra slår sig. 


ja visst jag kommer sen...

Det gjorde jag inte! Jag deckade i tolv timmar på soffan.

Alltså helt seriöst nu så har jag spenderat typ 30 minuter åt att skriva en uppdatering men allvarligt när jag läste igenom det ville jag typ inte leva mer så tråkigt var det. Normalt när det händer raderar jag en bit av inlägget och det är bra nog men den här gången fanns det verkligen ingenting som kunde rädda det. Hahaha nu hände det igen. Snälla! Orka...

Okej vet ni vad. Bloggare blir ju typ asgriniga när de märker att andra bloggare snor deras inlägg och låtsas att dom skrev det själva *lagom fulla av oss själva*. Jag tänker göra det nu och sedan skjutsa över er till www.dullestblog.com som jag ironiskt tänkte "även den kommer va roligare än min idag" och så var den det på riktigt hahaha. Sigh!!Senaste inlägget i bloggen:


Standing Up


I was standing up. It occurred to me that a more comfortable posture would be preferable. I located a chair and sat down.

Dedication much

Nää men nu spårar det ur totalt...
När man inser att man just skickade en vän-förfrågan till Alfred Nobel på Fejjan för att sedan övergå till att poke-a folk istället för att tentaplugga. Nu sätter jag ner foten! Vart är engagemanget egentligen?

Det handlar ju om mig jö!!

Fattar inte hur Hanapee skriver om saker som "Det handlar om mig"... Det handlar ju bara om mig jö... Tycker alla bloggare att allt kretsar kring dom själva? Är vi så självcentrerade att vi inte vet hur vi ska få utlopp för vår självdyrkan att vi måste skriva ner det på papper och få andra att läsa det? Det verkar ju fan ine bättre... Nåväl låt oss flytta fokuset tillbaks till mig.

I morgon börjar mid terms vilket betyder att idag hetsar jag som ett as för att trycka in det sista i min för tillfället aningen bakåtsträvande hjärna. Varje gång jag försöker förstå så förvandlas mitt huvvöö till den snurrande badbollen i Mac. (Ni vet den där som säger att nu jävlar går det utför). Ååhh nu började jag tänka på tentan igen och badbollen är därmed tillbaks. "Ooops browsern kunde inte utföra åtgärden"...

Hade ju varit så sjukt mycket roligare om det var Bowser kunde inte utföra åtgärden. Då hade jag i alla fall kunnat ha lite mer överseende med situationen.


Nää förlåt. Typisk "innan-tentan-humor"....


, , , , ,

Nära ögat så att säga

På efterfesten. Jag och Irina sitter i soffan och analyserar partyprissen som totalslocknade i soffan så fort han kom innanför dörren. Han har nu sovit i ca fyra timmar och vi känner att vi aldrig riktigt förstod vem han känner på festen. Han har ett fejksår på kinden och några på hakan, slitna jeans och en jätteful brun skinnväst men ingenting under. Hans frissa är ordnad i en fräsch (eller inte) tuppkam. Han är väldigt lång och knubbig och man får intrycket av att han troligen inte utövar någon idrott. Vi ställer oss frågan vad han hittar på om dagarna och skrattar i säkert 15 minuter åt tanken på att han är en kontorskille med portfölj och back slick...

Sedan upptäcker vi det. Fejk-såren han har på hakan är 4 rEaL! Plötsligt inser vi faktum. Han är inte alls utklädd! Den fula västen, mohawken, smygfettman, allt är på riktigt! Vi hör oss för med samtliga på festen och ingen vet vad han heter. Det ända vi lyckas få fram är att han är mexare. Vid det här laget är vi helt övertygade om att han är farlig och troligen har rymt från ett fängelse nånstans.

Då händer det...

Snabba steg hörs och sedan sshht, sshht, sshht, sshht, sshht... På några få sekunder är det över. Skratt hörs från samtliga i rummet. Jag kollar ner på killen som fortfarande sover i soffan. Han har nu ett unibrow i ansiktet. Vad fan har gjort? Värsta idén nånsin! Dock ser han för jävla rolig ut så jag glömmer snabbt att läxa upp mig själv. Vi alla skrattar långt och hjärtligt åt hans dumma fejs. Efter ca 30 minuters gap-skrattande börjar vi dock inse allvaret i situationen. Jag gömmer spritpennan och går och sätter mig bredvid Travis. Jag nojar mig över att mexarn ska vakna upp och slå den ansvarige och säger därför att vi borde dra oss hemåt. Men det är för sent...

Killen vaknar. Ingen säger ett ord. Några skrattar men jag, jag vill bara dö. Han ställer sig upp och frågar vart toan ligger. Jag fattar Irinas hand och kramar den hårt. Nu fan har jag gått över gränsen för sista gången och kommer få betala priset. Han tar några steg i riktning mot badrummet men vänder sedan plötsligt och bestämmer sig för att gå hem istället. Han tar på sig skorna och går. Vi alla andas ut och jag kan nästan känna guds närvaro.


, , , , , , , , , ,

Helloween!

Hej på er!

Firade min hittills bästa Halloween i helgen! Jag och typ alla andra var på "The Secret Subway Party" i år igen och jag konstaterar därmed att detta är min första och en så länge ända tradition här. (Ett mail från okänd avsändare går runt bland alla foreigners i Peking om att hoppa på tåget klockan nio i Donzhimen på halloween och festa som det inte fanns nån morgondag) Jag och min siamesiska tvilling "Birgitte" var dock lite tråkiga i år och beslöt oss för att vara mogna och inte klä ut oss. Lite trist så när vi gick till Lantern efteråt och vi fick gå in gratis pga "bästa utklädnad" osv...Uppriktigt ledsen blir man...Även om det drog ner stämningen lite så stannade vi ända kvar tills åtta på morgonen då de stängde och gick sedan på efterfest tills efter tolv på söndagen. Väl hemma crashade vi alla och sov tills måndagsmorgon då det var dags för en ny skoldag... Sådär uppskattat men men...


halloween secret subway party siamese twin

, , , , , ,


Bloggparaden
Humor
Blogglista.se
Personligt
Blogvertiser
Personligt bloggar
bloggar
RSS 2.0